
ماجرای کشف واکسن و برپایی جشن، پیدا کردن مکانی برای فعالیتهای گروه همراه با مضامینی چون مسئولیتپذیری
سنجهها
آنچه والدین باید بدانند
این کتاب از مجموعهی ایلیا، تولد یک قهرمان، دربارهی روزی است که با کشف واکسن، بیماری درمان میشود و مردم جشن میگیرند. دستیار پروفسور پیش از سفرش، به بچهها میگوید که پسر پروفسور است و خانهی پدربزرگش را در اختیار آنها میگذارد تا از آن استفاده کنند. با برطرف شدن خطر بیماری، امنیت و شادی هم به شهر برمیگردد. امیرعلی و دوستانش به ملاقات مرتضی میروند و آرش با او آشتی میکند. مهندس، پسر پروفسور از شخصیتهای مهم این داستان است. او با مسئولیتپذیری کار پدرش را ادامه میدهد و پس از رسیدن به موفقیت برای کمک به سایر مردم عازم سفر میشود. او شخصیتی سخاوتمند دارد و با در اختیار گذاشتن خانهی پدربزرگش به بچهها مکانی امن و راحت برای تمرین و برنامهریزی در اختیارشان میگذارد.
انتخاب سبک کمیک استریپ برای این کتاب به طراحان اجازه داده است با دست باز صحنههای مبارزه و پرهیجان داستان را تصویر کنند. از طرفی در داستانهای قهرمانانه از این دست، کمیک استریپ به ارتباط بهتر مخاطب با اثر کمک زیادی میکند. تصاویر از طراحی، رنگگذاری و توالی خوبی برخوردار هستند. استفاده از نشانههای بومی در تصاویر، به همذاتپنداری مخاطب با اثر کمک میکند. با این وجود خلاقیت بالایی در تصاویر دیده نمیشود که بتوان آن را اثری ممتاز در سبک کمیک استریپ به حساب آورد. مخاطبان میتوانند با نصب نرمافزار کمیکا، انیمیشن این کتاب را نیز ببینند.
چکیده داستان
با کشف واکسن توسط دستیار پروفسور، بیماری کنترل میشود و او تصمیم میگیرد به سفر برود، اما پیش از رفتن، خانهی پدربزرگش را در اختیار بچهها میگذارد تا از آن استفاده کنند. از طرفی در مزرعهای بیرون شهر مبارزهای در میگیرد و مردی کشته میشود.
کیفیت
ایلیا تولد یک قهرمان داستان مصور دنبالهداری است. انتخاب سبک کمیک استریپ به طراحان این کتاب اجازه داده است توصیفاتی دقیق از شخصیتها، زمان، مکان و حوادث عجیب کتاب به مخاطب ارائه دهند. تصاویر با کادربندیهای متنوع در هر صفحه کار شدهاند که با توجه به ریتم داستان طراحی شدهاند. بخشهایی از داستان که به تاکید بیشتری نیاز بوده، تصویری تمام صفحه نمایش داده میشود. موقعیتهای هیجانی و صحنههای درگیری با کادربندیهای مختلف، هیجان داستان را بیشتر کردهاند. رنگگذاریها نیز با توجه به ریتم داستان انتخاب شدهاند. صفحات پایانی کتاب کاملا با رنگهای گرم کار شدهاند که خبر از وقوع حادثهای ناگوار میدهد. استفاده از طیف رنگهای قرمز و نارنجی هیجان تصویر را بالا برده و مخاطب را آمادهی اتفاقات هیجانانگیز میکند. زوایای مختلف و ترکیببندیهای متنوع به خصوص در موقعیتهای درگیری و زد و خورد از دیگر ویژگیهای تصاویر هستند. وقایع داستان در تهران میگذرد. شخصیتها به خوبی براساس چهرههای ایرانی کار شده و لباس و حجاب آنها نیز مطابق با عرف جامعهی ایرانی طراحی شده است. در فضاسازیها نیز طراح به خوبی از عناصر شهری برای انتقال حال و هوای شهر تهران استفاده کرده است؛ معماری خانهها، فضای شهری و علائم و تابلوهای رانندگی. از فونت و نوشتار در تصاویر بهخوبی استفاده شده است. بالنهای نوشته به درستی جایگذاری شدهاند و مخاطب هنگام خواندن گفتگوها ترتیب و توالی را از دست نمیدهد.
فرصتهایی برای گفتگو
به نظر شما مرگ آن مرد چه ارتباطی با داستان ایلیا دارد؟
فکر میکنید نقشهی بعدی شهردار چیست؟
به نظر شما ریحانه رازش را تا کی مخفی خواهد کرد؟