ایلیا تولد یک قهرمان 12

thumbnail
۱۳ سال به بالا
در رامون، ستاره‌های یک محتوا با توجه به تحلیل کلی سنجه‌ها و نظر بررس و با هدف نشان دادن میزان هم‌راستایی آن اثر با نیازهای رشدی و تحولی گروه سنی موردنظر، ارزیابی می‌شود. با نحوه نوشتن بررسی در رامون آشنا شوید

ماجرای کشف واکسن و برپایی جشن، پیدا کردن مکانی برای فعالیت‌های گروه همراه با مضامینی چون مسئولیت‌پذیری

سال: 1400
    بررس: حمیده محبی

    سنجه‌ها

    این بخش، مجموعه ای از سنجه‌های مثبت و منفی است که در هر محتوا بررسی می‌شوند، تعداد بولت‌ها نشانگر کمیت آن سنجه است. با کلیک روی هر سنجه می‌توانید توضیحات مربوط به آن را بخوانید.
اطلاعات بیشتر درباره سنجه‌ها را در لینک زیر ببنیید: هر سنجه نمایانگر چیست؟
    با درمان بیماری بار دیگر امنیت به شهر برمی‌گردد. مرتضی هم حالش خوب می‌شود و با آرش در بیمارستان آشتی می‌کنند. دغدغه نسبت به اجتماع و نجات مردم دلیل اصلی ساخت واکسن است. مردم در شهرداری دور هم جمع می‌شوند تا از مجسمه‌ی پروفسور که واکسن را کشف کرده است، رونمایی کنند. مهندس نیز برای کمک به مردم شهرهای دیگر عازم سفر می‌شود. در پایان داستان شاهد مبارزه‌ای در خارج شهر هستیم. مردی بیمار توسط انسانی عجیب کشته می‌شود. مرد اگر چه تلاش می‌کند از خودش دفاع کند و با او مبارزه کند، اما خیلی زود از پا در می‌آید.
    شاید بتوان پسر پروفسور را شخصیت اصلی این داستان دانست. او با تلاش بسیار موفق می‌شود سلامتی را به شهر برگرداند. پس از آن با آگاهی از مسئولیتی که به عهده دارد، عازم سفر می‌شود تا به مردم نقاط دیگر هم کمک کند. پسر پروفسور پیش از رفتن خودش را به بچه‌ها معرفی می‌کند و با سخاوتمندی خانه‌ی پدربزرگش را در اختیار امیرعلی و دوسانش می‌گذارد تا محلی برای جمع شدن و تمرین کردن داشته باشند. او همچنین با آگاهی از نقش یک شهروند مسئول در مراسم رونمایی از مجسمه‌ی پروفسور درباره‌ی حوادث گذشته صحبت می‌کند تا مردم اطلاعات بیشتری از حوادث داشته باشند، اما با مداخله‌ی شهردار مجبور می‌شود حرف‌هایش را قطع کند.
    با کشف واکسن توسط پسر پروفسور بیماری درمان می‌شود و او برای کمک به درمان مردم بیشتری عازم سفر می‌شود. در پایان کتاب صفحه‌ای به مراحل خلق و تولید تصویرسازی‌ها اختصاص پیدا کرده است. داستان به طور غیرمستقیم همدلی، مسئولیت‌پذیری و قدرشناسی را به مخاطب آموزش می‌دهد.
    در صفحات پایانی داستان دو چهره‌ی ناشناس مبارزه می‌کنند که مبارزه‌ای نابرابر است و در آن مرد بیمار کشته می‌شود.

    آنچه والدین باید بدانند

    در بخش آگاهی والدین درباره‌ کلیت محتوا، داستان و نکات مثبت و منفی آن نوشته‌ایم. همچنین به نکاتی اشاره می‌کنیم که ممکن است برای والدین مهم باشند.

    این کتاب از مجموعه‌ی ایلیا، تولد یک قهرمان، درباره‌ی روزی است که با کشف واکسن، بیماری درمان می‌شود و مردم جشن می‌گیرند. دستیار پروفسور پیش از سفرش، به بچه‌ها می‌گوید که پسر پروفسور است و خانه‌ی پدربزرگش را در اختیار آن‌ها می‌گذارد تا از آن استفاده کنند. با برطرف شدن خطر بیماری، امنیت و شادی هم به شهر برمی‌گردد. امیرعلی و دوستانش به ملاقات مرتضی می‌روند و آرش با او آشتی می‌کند. مهندس، پسر پروفسور از شخصیت‌های مهم این داستان است. او با مسئولیت‌پذیری کار پدرش را ادامه می‌دهد و پس از رسیدن به موفقیت برای کمک به سایر مردم عازم سفر می‌شود. او شخصیتی سخاوتمند دارد و با در اختیار گذاشتن خانه‌ی پدربزرگش به بچه‌ها مکانی امن و راحت برای تمرین و برنامه‌ریزی در اختیارشان می‌گذارد.
    انتخاب سبک کمیک استریپ برای این کتاب به طراحان اجازه داده است با دست باز صحنه‌های مبارزه و پرهیجان داستان را تصویر کنند. از طرفی در داستان‌های قهرمانانه از این دست، کمیک استریپ به ارتباط بهتر مخاطب با اثر کمک زیادی می‌کند. تصاویر از طراحی، رنگ‌گذاری و توالی خوبی برخوردار هستند. استفاده از نشانه‌های بومی در تصاویر، به هم‌ذات‌پنداری مخاطب با اثر کمک می‌کند. با این وجود خلاقیت بالایی در تصاویر دیده نمی‌شود که بتوان آن را اثری ممتاز در سبک کمیک استریپ به حساب آورد. مخاطبان می‌توانند با نصب نرم‌افزار کمیکا، انیمیشن این کتاب را نیز ببینند.

    چکیده داستان

    با کشف واکسن توسط دستیار پروفسور، بیماری کنترل می‌شود و او تصمیم می‌گیرد به سفر برود، اما پیش از رفتن، خانه‌ی پدربزرگش را در اختیار بچه‌ها می‌گذارد تا از آن استفاده کنند. از طرفی در مزرعه‌ای بیرون شهر مبارزه‌ای در می‌گیرد و مردی کشته می‌شود.

    تصاویر و ویدیو‌ها

    کیفیت

    ایلیا تولد یک قهرمان داستان مصور دنباله‌داری است. انتخاب سبک کمیک استریپ به طراحان این کتاب اجازه داده است توصیفاتی دقیق از شخصیت‌ها، زمان، مکان و حوادث عجیب کتاب به مخاطب ارائه دهند. تصاویر با کادربندی‌های متنوع در هر صفحه کار شده‌اند که با توجه به ریتم داستان طراحی شده‌اند. بخش‌هایی از داستان که به تاکید بیشتری نیاز بوده، تصویری تمام صفحه نمایش داده می‌شود. موقعیت‌های هیجانی و صحنه‌های درگیری با کادربندی‌های مختلف، هیجان داستان را بیشتر کرده‌اند. رنگ‌گذاری‌ها نیز با توجه به ریتم داستان انتخاب شده‌اند. صفحات پایانی کتاب کاملا با رنگ‌های گرم کار شده‌اند که خبر از وقوع حادثه‌ای ناگوار می‌دهد. استفاده از طیف رنگ‌های قرمز و نارنجی هیجان تصویر را بالا برده و مخاطب را آماده‌ی اتفاقات هیجان‌انگیز می‌کند. زوایای مختلف و ترکیب‌بندی‌های متنوع به خصوص در موقعیت‌های درگیری و زد و خورد از دیگر ویژگی‌های تصاویر هستند. وقایع داستان در تهران می‌گذرد. شخصیت‌ها به خوبی براساس چهره‌های ایرانی کار شده و لباس و حجاب آن‌ها نیز مطابق با عرف جامعه‌ی ایرانی طراحی شده است. در فضاسازی‌ها نیز طراح به خوبی از عناصر شهری برای انتقال حال و هوای شهر تهران استفاده کرده است؛ معماری خانه‌ها، فضای شهری و علائم و تابلوهای رانندگی. از فونت و نوشتار در تصاویر به‌خوبی استفاده شده است. بالن‌های نوشته به درستی جای‌گذاری شده‌اند و مخاطب هنگام خواندن گفتگوها ترتیب و توالی را از دست نمی‌دهد.

    فرصت‌هایی برای گفتگو

    در این بخش موضوعات و سوالاتی را درباره هر محتوا مطرح می‌کنیم که صحبت راجع به آن‌ها می‌تواند برای بچه‌ها و خانواده‌ها مفید باشد و به درک بهتر اثر و موضوعات مطرح شده در آن منجر شود.

    به نظر شما مرگ آن مرد چه ارتباطی با داستان ایلیا دارد؟
    فکر می‌کنید نقشه‌ی بعدی شهردار چیست؟
    به نظر شما ریحانه رازش را تا کی مخفی خواهد کرد؟

    مشخصات کتاب

    نویسنده امین توکلی
    ناشر رویاپردازان
    تعداد صفحات ۲۷
    شماره جلد ۱۲
    سال انتشار در ایران ۱۴۰۰
    تصویرگر میثم برزا
    عرض کتاب ۱۶
    نوع جلد نرم