گول گولاخین

thumbnail
۹ سال به بالا
۷ تا ۹ با همراهی والدین
در رامون، ستاره‌های یک محتوا با توجه به تحلیل کلی سنجه‌ها و نظر بررس و با هدف نشان دادن میزان هم‌راستایی آن اثر با نیازهای رشدی و تحولی گروه سنی موردنظر، ارزیابی می‌شود. با نحوه نوشتن بررسی در رامون آشنا شوید

آزار و اذیت‌های گول گولاخین و رسیدنش به سزای کارهای بد

سال: 1400
    بررس تصویر: حمیده محبی
    بررس متن: حمیده محبی

    سنجه‌ها

    این بخش، مجموعه ای از سنجه‌های مثبت و منفی است که در هر محتوا بررسی می‌شوند، تعداد بولت‌ها نشانگر کمیت آن سنجه است. با کلیک روی هر سنجه می‌توانید توضیحات مربوط به آن را بخوانید.
اطلاعات بیشتر درباره سنجه‌ها را در لینک زیر ببنیید: هر سنجه نمایانگر چیست؟
    داستان‌ها در دو دنیای خیالی و واقعی رخ می‌دهد. در یکی از داستان‌ها گول گولاخین سوار بچه اژدها می‌شود و یا در داستانی دیگر با احضار کردن غول چراغ جادو به آرزوهایش می‌رسد. چراغ جادو به گول‌گولاخین احساس توانایی می‌دهد. او هرچه را که دوست دارد از غول چراغ تقاضا می‌کند تا جایی که با زیاده‌خواهی غول را هم عصبانی می‌کند. در داستان پایانی دخترک با دیدن سایه‌ی گول گولاخین احساس ترس و ناامنی می‌کند. اما دخترک با بیرون آمدن از تاریکی به سرعت متوجه حضور او می‌شود و این‌بار می‌خندد.
    متن پر از عباراتی است که شخصیت اصلی بر زبان می‌آورد تا سایرین را تحقیر و تمسخر کند. در یکی از داستان‌ها نیز او با مسخره کردن حیوانات شاخدار، باعث ایجاد دعوا میان آن‌ها می‌شود. درواقع شخصیت اصلی داستان به نژاد خاصی از حیوانات توهین می‌کند تا از دیدن اختلاف میان آن‌ها لذت ببرد.
    گول گولاخین با عواقب و پیامدهای کارهایش روبه‌رو می‌شود و این موضوع می‌تواند برای مخاطب آموزنده باشد.
    در داستان شاخ خوشگل‌ها، گول گولاخین با رفتارش باعث ایجاد اختلاف بین حیوانات و راه افتادن دعوا می‌شود. او با زورگویی غذای حیوانات دیگر را می‌خورد و به زور سوار بچه اژدها می‌شود. سایر شخصیت‌های داستان نیز از خشنونت و دعوا به عنوان روش حل تعارض استفاده می‌کنند. در پایان هر داستان گول گولاخین کتک خورده محبور به ترک صحنه می‌شود.

    آنچه والدین باید بدانند

    در بخش آگاهی والدین درباره‌ کلیت محتوا، داستان و نکات مثبت و منفی آن نوشته‌ایم. همچنین به نکاتی اشاره می‌کنیم که ممکن است برای والدین مهم باشند.

    داستان درباره‌ی شخصیتی به نام گول گولاخین است. در هر فصل از کتاب ماجرایی از زندگی او را می‌خوانیم. گول گولاخین که شخصیتی قلدر دارد از هر راهی برای اذیت و آزار سایرین استفاده می‌کند. اما در پایان همه‌ی داستان‌ها به سزای کارهایش می‌رسد. در دنیای فانتزی کتاب، گول گولاخین می‌تواند با حیوانات حرف بزند، سوار اژدها شود و از غول چراغ درخواست‌هایی داشته باشد. اما در دنیای واقعی هم او به سراغ دختری می‌رود تا با استفاده از تاریکی شب او را بترساند. گول گولاخین برای رسیدن به شادی از روش‌هایی مانند مسخره کردن، توهین و زد و خورد استفاده می‌کند. سایر شخصیت‌های داستان نیز رفتار او را با خشونت یا تمسخر پاسخ می‌دهند. تا پایان کتاب نیز تحولی در شخصیت او نمی‌بینیم و در داستان پایانی با خنده و استهزاء مردم، از شهر خارج می‌شود. متن آهنگین سعی کرده است فضایی طنز به داستان‌ها ببخشد. شاید بتوان تصاویر را نقطه‌ی قوت بزرگ کتاب دانست. شخصیت‌پردازی‌های پرکنش و زوایای دید متنوع باعث خلق تصاویر جذاب و پویا شده‌اند. اگرچه کتاب‌سازی اثر نیز دارای اشکال است. متن و لحن داستان مناسب گروه سنی پایین است در حالی که تصاویر و ظاهر کتاب برای گروه سنی بالاتری مناسب هستند.

    چکیده داستان

    در هر فصل از این کتاب ماجرایی از زندگی گول گولاخین را می‌خوانیم. کتاب شامل 5 داستان کوتاه است.

    تصاویر و ویدیو‌ها

    کیفیت

    «گول گولاخین» کتابی مصور است. متن و تصاویر همراستا با یکدیگر پیش می‌روند و ترتیب و توالی نیز تا پایان کتاب به خوبی رعایت شده است. تصویرگر نقاط اوج داستان را برای تصویرسازی انتخاب کرده است. شخصیت‌ها بسیار پرکنش، باورپذیر و هم‌راستا با لحن طنز متن، طراحی شده‌اند. استفاده از زوایای دید متنوع در تصاویر از نقاط قوت این کتاب است. فضاسازی‌ها نیز با نماهای مختلفی از شهر یا جنگل ضمن متنوع بودن، ارتباط خود را با فضای داستان حفظ کرده‌اند. تکنیک دیجیتال با مهارت اجرا شده و چاپ تک رنگ، سطح کیفی و بصری اثر را تا حدودی کاهش داده‌است. تصاویر خطی و با طراحی قوی اجرا شده‌اند اما با توجه به محتوای کتاب و گروه سنی مخاطب استفاده از رنگ می‌توانست به ارتباط بهتر کتاب و مخاطب کمک بیشتری کند. تصویر روی جلد با نمایی از شخصیت‌های داستان و چیدمان مناسب نوشته‌ها برای مخاطب جذاب خواهد بود.

    فرصت‌هایی برای گفتگو

    در این بخش موضوعات و سوالاتی را درباره هر محتوا مطرح می‌کنیم که صحبت راجع به آن‌ها می‌تواند برای بچه‌ها و خانواده‌ها مفید باشد و به درک بهتر اثر و موضوعات مطرح شده در آن منجر شود.

    آیا شما هم کسی را می‌شناسید که مانند گول گولاخین قلدر باشد؟
    به نظر شما با افرادی مثل گول گولاخین چه رفتاری باید بکنیم؟

    مشخصات کتاب

    نویسنده سوسن طاقدیس
    ناشر هوپا
    تعداد صفحات ۱۱۲
    شماره جلد ۱
    سال انتشار در ایران ۱۴۰۰
    تصویرگر حمید خلوتی
    عرض کتاب ۱۴
    نوع جلد نرم