
ماجرای تقابل خرگوشی کوچک با مشکلات ناشنوا شدن، چالشهای برقراری ارتباط همراه با مضامینی چون همدلی، مدیریت احساسات و تفکر خلاق
سنجهها
آنچه والدین باید بدانند
داستان دربارهی خرگوشی کوچک به نام سی سی است. حملهی مننژیت در سن 4 سالگی باعث اختلال در شنوایی سی سی میشود. هنگامی که او به کلاس اول میرود، از سمعک استفاده میکند؛ یک سمعک بزرگ که به سینهاش بستهشده است. اگرچه او میتواند برخی از مکالمات را درک کند، اما هنوز بسیاری از صحبتهای اطرافیانش نامفهوم است. بزرگترین هدف سی سی پیدا کردن دوست صمیمی در مدرسه است. نویسنده با توصیفات متنوع، موضوعاتی مانند اختلالات شنوایی، دلایل این بیماری، چالشهای این افراد در جامعه و روش درست برخورد با این افراد را در داستانی جذاب مطرح میکند. شخصیت اصلی داستان برای تقابل با موقعیتهای دشوار از مهارتهای تفکر خلاق و مدیریت احساسات استفاده میکند و در عین حال حمایت خانواده نیز شامل حال او میشود. استفاده از زوایای دید متنوع، ترکیببندیهای پر جزئیات و شخصیتپردازیهای ساده باعث خلق تصاویری جذاب شده است.
در دو موقعیت در داستان بزرگسالان شراب مینوشند و سیگار میکشند.
چکیده داستان
سی سی یک خرگوش است که در گذشته مانند بقیه زندگی میکرد. روزی حال او بد میشود و وقتی او را به بیمارستان میبرند متوجه میشوند که به بیماری مننژیت مبتلا شده است. او مدتی در بیمارستان میماند تا اینکه کمکم متوجه میشود شنواییاش ضعیف شده است. دکتر به او یک سمعک میدهد. حالا دیگر با سیمهای سمعک، ظاهرش حسابی تغییر کرده است و دیگر شبیه خواهر یا برادرش نیست. وقتی مدارس باز میشود سی سی به مهدکودک مخصوص ناشنوایان میرود. با وجود اینکه سمعک برای او چالشی جدید در زندگی است اما سی سی ارتباط خوبی با آن برقرار کرده و دنیای حیرتانگیز و جدیدی را تجربه میکند. او با وجود ناشنواییاش تبدیل به ابرقهرمان زندگی خودش شده است.
کیفیت
تصاویر کتاب ” تیزگوش” به سبک داستانهای کمیک تصویرگری شدهاند. نویسنده و تصویرگر این کتاب سی سی بل است و داستان بر اساس سرگذشت خود او نوشتهشده است. کتاب شامل بیست و یک فصل است و در هر فصل چالشهای شخصیت اصلی دربارهی اختلالات شنوایی مطرح میشود. کنش، حرکات و همچنین حالات عاطفی در چهرهی شخصیتهای داستان به خوبی نشان دادهشده است. در طراحیها از فرمهایی ساده و تاحدودی شبیه به فرمهای هندسی استفادهشده است و قابل درکاند. فضاسازیها موقعیتهای زمانی و مکانی متعددی را توصیف میکند و کودکان با این فضاها همزاد پنداری میکنند. تصاویر کتاب به سبک کارتونی و با تکنیک دیجیتال اجراشدهاند. فونتها در موقعیتهای مختلف تغییر میکنند و چیدمان تصویر و متن قابل قبول است. جنس کاغذ و کیفیت چاپ مناسب است اما صحافی کتاب با توجه به قطور بودن کتاب از کیفیت قابل قبولی برخوردار نیست.
فرصتهایی برای گفتگو
پیشنهاد شما به سی سی برای پیدا کردن دوست جدید چیست؟
آیا تجربهی دوستی با افراد متفاوت از خودتان را دارید؟ چه چالشهایی در این مسیر وجود دارد؟
به نظر شما مهمترین خواستهی سی سی در ارتباطات دوستانهاش چیست؟