این کتاب جلد دوم از مجموعهای طنز است که در پنج داستان مرتبط اتفاقات و شیطنتهای دختری به نام آیدا و همکلاسیهایش در مدرسه و بیرون از مدرسه را روایت میکند. در هر داستان آیدا و دوستاناش با ماجرایی جدید مواجه میشوند که با استفاده از جستوجوگری و توانایی حل مساله و با پشت سرگذاشتن ماجراهای بسیار موفق میشوند پیروزی را تجربه کنند. داستان مفاهیمی چون اهمیت کار گروهی و اتحاد برای مواجهه با بحرانها را پررنگ میکند. مقاومت در برابر پذیرفتن قوانین و تلاش برای کشف ناشناختهها و همچنین پیروزی آیدا و دوستانش در بحرانهایی که با آن مواجه میشوند، ممکن است برای کودکانی که به تازگی دوران نوجوانی را تجربه میکنند، همذاتپندارانه باشد. داستان با لحنی طنز روایت میشود، اما با این حال موارد قابل توجهی از کلمات نامناسب، ناسزا، تمسخر و تحقیر در آن وجود دارد. مطالعهی این کتاب برای کودکان بالای 12 سال و با همراهی والدین پیشنهاد میشود تا در صورت نیاز امکان گفتوگو داشته باشند.
کتاب شامل پنج داستان است و روایت اتفاقاتی است که در فضای مدرسه یا بیرون از آن برای دختری به نام آیدا و گروه همسالاناش رخ میدهد ؛ اتفاقاتی ساده و معمولی که با چاشنی تخیل و داستانسرایی کودکانه بر هیجان آنها افزوده شدهاست و به دنبال آن فضای خشک مدرسه به محیطی سرشار از هیجان و اتفاق تبدیل میکند. در هر کدام از داستانها آیدا و دوستانشاش در موقعیتی جدید و متفاوت قرار میگیرند و ماجراهای بسیاری را پشت سر میگذارند.
سبک تصویرگری کتاب متناسب با گونهادبی (طنز) اثر است. تصاویر همراستا با متن فضاهایی پر هیجان و پر کنش را پیش چشم مخاطب به نمایش گذاردهاند. شخصیتهای به تصویر درآمده، کنشها و هیجانات روایتشده در متن را به درستی به مخاطب منتقل میکنند. تصاویر شخصیتمحور بوده و جز در چند مورد فاقد فضاسازی خاصی از زمان و مکان روایت داستان هستند؛ این مسئله آسیبی به روایت تصویری داستان وارد نساخته است. پرتعداد بودن تصاویر، خوانش متن طولانی کتاب را آسانتر کرده و بر جذابیت اثر افزوده است. سبک طراحی و شکل خطوط در تصاویر داستانهای ابتدایی نسبت به داستانهای بعدی تا حدودی تغییر کرده است که این امر بر یکدستی اثر را تحتالشعاع قرار دادهاست؛ با این وجود شخصیتها در طول داستان غالبا از یکدیگر قابل تشخیص هستند. زاویهی دیدها تنوع چندانی ندارند اما تنوع در نماها از نقاط قوت تصاویر کتاب است. قرار دادن برخی نوشتههای کتاب (که غالبا توضیحاتی پیرامون شخصیتها و یا اتفاقات خاصی است که در داستان مطرح شدهاند) در کادرهای مشکی، فضای اثر را از یکنواختی خارج کرده و موجب تاکید بر این توضیحات شدهاست. قرار گرفتن تصویرها در نقاط مختلف صفحه و تنوع در چیدمان متن و تصاویر در صفحهها از نقاط مثبت کتاب است. درشت شدن فونت برخی بخشهای متن در انتقال و شدت بخشیدن هیجان متن موفق عمل کرده است اما در بسیاری موارد تغییر اندازه و حتی شکل فونت از منطق خاصی پیروی نکرده و موجب شلوغی فضای اثر شده است. کیفیت چاپ، جنس کاغذ و صحافی کتاب خوب است.
آیا از فضای مدرسهی خود لذت میبرید؟ چنانچه امکانش را داشتید، چه مواردی را در مدرسه تان تغییر میدادید؟ چه چیزیهایی را اضافه یا چه مواردی را حذف میکردید؟ آیا تا به حال پیرامون یک موضوع خاص با مخالفت پدر و مادرتان مواجه شدهاید؟ در این موقعیت چه کاری انجام دادهاید؟ تجربهی شما از گروه دوستی چگونه بوده است؟ آیا تا به حال با دوستانتان گروهی هیجانانگیز مانند گروه دوستی آیدا داشتهاید؟