کتاب «زیبایی را دوست دارد» جلد یازدهم از مجموعه کتابهای «خدای ما چه جوریه؟» است. این داستان دربارهی زیباییهایی است که میتوانیم در طبیعت مشاهده کنیم. و با دیدن رنگ، نظم و هماهنگی موجود در طبیعت به وجود خداوندی که زیباییها را دوست دارد پی ببریم. در این کتاب به رنگانگی حیوانات اشاره شده است؛ از سفیدی خرس قطبی تا رنگارنگی طاووس. به صداها و آواهای زیبایی که در طبیعت شنیده میشود از صدای آواز پرندگان گرفته تا صدای موج دریا اشاره شده است. درونمایهی این کتاب خداشناسی است. نویسنده برای رسیدن به این مضمون از طبیعت و عناصر طبیعی کمک گرفته است. در انتهای کتاب پرسشهایی مطرح شده است که از کودک میخواهد به آنها فکر کند. برخی از این پرسشها جذاب هستند و کنجکاوی کودک را بر میانگیزند. پرسشهایی که به «چه کسی» اشاره دارد با هدف دریافت پاسخی مشخص طراحی شدهاند. این پرسشها بسیار سر راست و کلیشهایاند و هیچ راه گفتگو و خیالپردازی برای کودک باز نمیگذارند. به همین سبب امکان دارد کودک به داستان گوش کند و شاید هم چیزی دستگیرش شود، اما معنای شخصی چندانی که کودک را از محتوای آشکار داستان فراتر ببرد برای او وجود ندارد. پرداختن به لایههای بیرونی احکام و اصول دین به جای محتوای آنها، استفاده از توجیه به جای ارائه دلیل را میتوان از کاستیهای موجود در این مجموعه دانست. ناشر این کتاب را برای کودکان بیش از 7 سال پیشنهاد دادهاست که برای این دوره مناسب به نظر میرسد. کودکانی که توانایی خواندن متن را دارند میتوانند این کتاب را به تنهایی بخوانند، اما پیشنهاد میشود هنگام خواندن کتاب خانوادهها کودکان را همراهی کنند. تصاویر این کتاب به لحاظ بصری و زیباییشناسی در جایگاه ضعیفی قرار دارند و بر اساس معیارهای بررسی به عنوان کتابی ۲ ستاره معرفی میشود.
در این کتاب پنج ویژگی رنگارنگ بودن، با نظم و ترتیب بودن، دسته دسته بودن، وجود تصویر و سایه، صداها و آواها که میتوانند موجب زیبا به نظر رسیدن جسم یا جانداری شوند به تصویر درآمدهاند. پس از این پنج ویژگی کودک خداوند را خطاب قرار میدهد و میگوید تو چقدر زیباییها را دوست داری. در انتهای داستان شش پرسش مطرح شده است تا بتوان با کودک گفتگو کرد.
تصاویر کارتونی و رنگارنگ کتاب فضای شاد و دلپذیری را در اثر خلق کردهاند. ارتباط متن و تصویر در طول کتاب برقرار است. تصاویر بهنمایش کلی از داستان میپردازند ولی کمکی درجهت درک بهتر احساسات شخصیتها و یا اتفاقات متن نمیکنند. طراحی شخصیتها در عینحال که دوستداشتنی و کنشها گویا هستند، کلیشهای ترسیم شدهاند. تکنیک از اجرای قابل قبولی دارد. فضاسازیها نیز در ارتباط با متن طراحی شدهاند اما خلاقیت قابل توجهی در آن به چشم نمیخورد. کیفیت صفحهآرایی و چیدمان متن در صفحهها مناسب است. نوع فونت و اندازه آنها نیز مناسب کودکان است. نقوش تزئینی ابرها و خطوط دورِ شماره صفحهها کمکی به زیباتر شدن کتاب نکردهاند. قطع کتاب برای مخاطب کودک مناسب است و کیفیت چاپ و صحافی آن نیز مطلوب است.
- پرسشهای آخر کتاب را با یکدیگر بخوانید و درباره آنها گفتگو کنید. - به نظر شما زیباییهای جهان کدامها هستند؟