داستان دربارهی سه گلدان لادن، نرگس و شمعدانی و چهار کودک است که با شروع جنگ هر کدام بخشی از زندگی خود را از دست میدهند. هر کدام از اپیزودهای داستان، سرگذشت گلدان و کودکانیست که به شکلی با جنگ درگیر شدهاند. حضور گلدان در زندگی این کودکان و شخصیتی چون مرد عکاس که لباس سفید پوشیده است، سبب اتصال داستانها و کودکان به یکدیگر میشود. در این داستان شخصیتها با هم ارتباط کلامی ندارند ولی با اینحال کودک به راحتی میتواند با داستان ارتباط برقرار کند و همراه با کودکان جنگزده، امید را تجربه کند. عاطفه از عناصر پررنگ داستان است و مخاطب با زبانی شاعرانه وارد دنیای تخیل کودکانی میگردد که با جنگ و آسیبهای ناشی از آن مواجه شدهاند. فرم روایت و قرار گرفتن تصویرسازیها به مخاطب امکان تأمل و ارتباط بیشتر با فضا و کاراکترها را میدهد. کتاب برای کودکان بالای 12 سال پیشنهاد میشود.
داستان در سه اپیزود روایت شده و دربارهی چهار کودک به نامهای حامد، سودابه، سارا و سیاوش است. این چهار نفر به شکلی درگیر جنگ و آسیبهای آن شدهاند و هر کدام گلدانی را همراه خود دارند. در نهایت کودکان همراه با گلدانهایشان به یک نقطه میرسند و سرنوشت مشترکی پیدا میکنند.
متن داستان مملو از اتفاقات متعدد است که از چشم تصویرگر به دورماندهاند. تصاویر بیشتر نمادین هستند و با فضاسازی خاص، حسوحال داستان را به مخاطب منتقل میکنند. شخصیتها همگی به یکشکل و فرم طراحیشدهاند و از یکدیگر قابل تشخیص نیستند که البته ممکناست هدف تصویرگر از این موضوع، نشان دادن تجربهی یکسان آنها از رویارویی با واقعیت جنگ باشد. کنشهای آنها نیز محدود است و در حالتهای مختلف بهدرستی نشان داده نشدهاست. در تمامی طول کتاب، دفرماسیونها یکسان و یکدست صورت گرفته است. با توجه به گروه سنی مخاطب، استفاده تصویرگر از رنگهای سرد و خنثی برای نشان دادن فضای غمبار حاکم بر داستان در مقابل استفاده از رنگهای گرم برای گلدانها که نشانی از امید است، انتخاب مناسبی است. اما این پالت رنگی محدود و تکرار آن در تمامی پلانها و همچنین عدم تنوع در زاویههای دید و فضاسازیها، تاحدودی منجر به یکنواختی تصاویر شدهاست.
- تا به حال به این فکر کردهاید که جنگها چطور شروع میشوند؟ - به نظر شما چه راههایی برای جلوگیری از جنگ وجود دارد؟