داستان درباهی یک تکه روزنامه و شخصی است که از آن قایقی کاغذی درست میکند. روزنامه با تا خوردن و تبدیل شدنش به قایق، شخصیت جدیدی پیدا میکند و بعد از آن نامش ریرا میشود. ریرا و راویِ داستان، لحظات زیادی را با هم سپری میکنند تا اینکه یک روز راوی تصمیم میگیرد تای ریرا را تغییر دهد و با آن یک موشک بسازد تا بتواند پرواز کند. قایق کاغذی یک داستان شاعرانه است که موضوع آن به شکل استعاری روایت شده است. هر کسی میتواند قایق کاغذی باشد یا قایقی کاغذی در زندگیش داشته باشد که برای رشد و رسیدن به هدفی والاتر، شرایط امن را ترک میکند تا به رویاهایی بزرگتر برسد. تخیل کودکان با نثر روان و تصویرسازیهای کتاب، همراه با قایق به همه جا سفر میکند. ارتباط راوی با قایق و لحن روایت آن میتواند از مفاهیم بزرگسالانه باشد. موقعیتهای داستان، لحن شاعرانه و استعاری بودن مفاهیم آن برای کودکان سنین زیر پایین قابل درک نخواهد بود. خواندن کتاب برای کودکان بالای 12 سال پیشنهاد میشود.
راوی از دکه روزنامه فروشی روزنامهای میخرد. او به تنهایی زندگی میکند. اول همهی روزنامه را میخواند. بعد آن را به پنجره آشپزخانه نصب میکند و روزنامه مدتی برایش نقش پرده دارد. یک روز راوی تصمیم میگیرد با چند تا، روزنامه را تبدیل به قایقی کند. نام او را ریرا می گذارد. ریرا همدم راوی میشود و شباهت زیادی به او دارد. آنها با یکدیگر در تخیل خود در دریاها سفر میکنند. تا اینکه یک روز راوی تصمیم میگیرد ریرا را تغییر دهد. و با چند تای جدید از او یک موشک میسازد. پنجره را باز میکند و ریرا در آسمان پرواز میکند. بعد از آن راوی از ریرا خبری ندارد و از مخاطب میخواهد هر جا موشکی کاغذی دید که لب دریا نشسته است، نشانی راوی را به موشک بدهد و به او بگوید راوی برایش یک وان نو و یک جعبه سیب سرخ خریده است.
تصاویر فراواقعی کتاب در کنار متن پراحساس و صمیمی، مجموعهای زیبا و نوستالژیک را در برابر دیدگان مخاطب قرار میدهند. تصاویر با حالوهوای شاعرانهی متن در ارتباطاند و بازی با روزنامه، یادآور خاطرات موشکها و قایقهایی است که سابقاً ساخته میشد. البته ترسیم آسمانهای تیره و تار و به کارگیری رنگهای چرک، در مجموع فضای غم آلودی را به کتاب دادهاست. تصویرگر با خلق تصاویر بدیعی که با اغراقهای جالبی همراهاند، اشتیاق مخاطب را برای خواندن و دیدن کتاب بالا میبرد. تصاویر به زیبایی و با مهارت اجرا شدهاند و استفاده مناسب از تکنیک اکریلیک برای نشان دادن جزئیات اجسام به باورپذیری آن کمک کردهاست. نمایش متن روزنامهها که غالباً اخباری عجیب، تفکر برانگیز و گاهاً فکاهی را روایت میکنند نیز مخاطب را به کاوش درون اخبار ترغیب میکند و غیر مستقیم توجه آنان را به ماهیت خبری روزنامه جلب مینماید. کوچکی فونت متن و تیرگی پسزمینهها خواندن کتاب را با چالش روبهرو میکند. در نهایت کتاب با کیفیت خوبی چاپ شده و کاغذ و صحافی مناسبی دارد و تصاویر و متن در کنار یکدیگر تجربه دلنشینی را پیش روی مخاطبان خود میگذارند و به پرورش قوه تخیل آنان کمک میکنند.
- بزرگترین رویایی که در سر دارید چیست؟ فکر میکنید چطور میتوانید آن را محقق کنید؟ - تا به حال برایتان پیش آمده برای محقق کردن رویای خود ناامید شوید؟ در چه موقعیتهایی این اتفاق افتاده است؟