
ماجرای سفر قورباغهای برای یافتن دوست، همراه با کنجکاوی و شناخت جهان پیرامون
سنجهها
آنچه والدین باید بدانند
قورباغه مسافر، داستان قورقوری است که برای یافتن دوست و همبازی به مکانهای جدیدی سفر میکند و با حیوانات مختلفی آشنا میشود. او میل به اکتشاف و جستوجوگری دارد. کودکان با خواندن این داستان شعرگونه با قورقوری برای یافتن دوست و همبازی همراه شده و در این مسیر با چالشهای زیادی روبهرو میشوند. قورقوری با دور شدن از برکه با خطرات زیادی روبهرو میشود که از همهشان به سلامت عبور میکند. قورقوری در این سفر احساسات زیادی را تجربه میکند؛ ترس، کنجکاوی، دوست داشتن و دوست داشته شدن، که به شناخت احساسات در کودکان میانجامد.
قورباغه مسافر داستانی شعرگونه از مجموعهی چشمهای زعفرانی است. زبان روان و روایت طنزآلود که با چشمهای بازیگوش دیگر حیوانات برای یافتن قورباغه همراه میشود میتواند لحظاتی شاد و هیجانآور را برای کودکان فراهم آورد. در یکی از صفحات داستان ماری به تصویر در آمده که چشمهایی برجسته دارد و آمادهی حمله به قورقوری است. این موقعیت ممکن است برای برخی از کودکان در سنین پایین، دلهرهآور باشد.
چکیده داستان
قورقوری برای یافتن دوست و همبازی از برکهاش خارج شده و به سفر میرود. او در این سفر با حیوانات مختلفی آشنا شده و قصد دارد با آنها ارتباط برقرار کند. قورقوری در این سفر با خطرات زیادی روبهرو میشود، حیوانات گرسنهای را میبیند که قصد دارند او را بخورند، اما ناامید نمیشود، به جستوجو برای یافتن دوست ادامه میدهد تا جفتش را پیدا میکند.
کیفیت
قورباغه مسافر؛ از مجموعهی چشمهای زعفرانی داستانی شعرگونه و تصویری است. با ورق زدن صفحات کتاب فضای خالی دو چشم هر حیوان نمایان میشود که میتواند فرصتهایی برای قصهگویی، آموزش آوا، اسامی و شکل حیوانات ایجاد کند. به این شکل که کودکان صورتشان را پشت تصویر قرار داده و چشمهایشان دو حفرهی خالی در صفحه را پر کند. نگاه کردن به دنیا از دریچهی چشم حیوانات میتواند به خلاقیتهای نمایشی بینجامد. از شاخصههای مهم کتاب طراحی جلد خلاقانهی آن است که مخاطب را چه کودک و چه بزرگسال به خود جذب میکند. وجود چشمهای سه بعدی و برآمده از سطح کتاب و قدرت تکان آن با دست زمینهای برای کنجکاوی کودک فراهم میکند. کودک با تکان دادن چشمها در هر صفحه میتواند توجه حیوانات را به محیط پیرامون جلب کند و به همراهی شعر، قورباغه را از آن صفحه فراری داده و به ملاقات حیوانی دیگر در صفحهی بعدی ببرد. حالات چهرهی قورقوری که شخصیت اصلی داستان است نشان از احساساتی دارد که در مواجهه با دیگران تجربه میکند. کودکان با دیدن چهرهی قورقوری به راحتی میتوانند احساساتی مانند شور و هیجان، ترس و شادی و عشق را تشخیص دهند. کتاب آستر بدرقه ندارد و مشخصات آن پشت جلد نوشته شده است.
فرصتهایی برای گفتگو
به نظر شما چرا قورقوری نمیتوانست با بقیهی حیوانات دوست شود؟
شما برای دوستی و آشنایی با دیگران چه کارهایی میکنید؟
به نظر شما وقتی حیوانات قورقوری را دنبال کردند، او چه احساساتی داشت؟