این کتاب جلد ۱۸ از مجموعهی «ماجراهای تنتن خبرنگار جوان» است. داستان دربارهی دزدیده شدن پرفسور کلکولس در کشور خیالی بوردوریا (ژنو) است. افرادی برای دست یافتن به طرح بمب صوتی که کلکولس آن را طراحی کرده است او را دزدیدهاند. در پایان کلکولس به کمک تنتن و کاپیتان هادوک، نجات پیدا میکند و بوردوریاییها به طرح بمب دست پیدا نمیکنند. داستان این کتاب به شکل مصور نوشتهشده است و قسمتی از داستان در تصاویر دیده میشود.این داستان خیالی با رویکردی ضد جنگ نشان میدهد که چطور برخی کشورها برای کشورگشایی و از بین بردن شهرها و کشورهای دیگر عمل میکنند. نویسنده با تصویر کردن کشوری خیالی رفتار دولتهای جنگطلب را نقد کرده است. این داستان میتواند باعث تقویت روحیه صلحطلبی و انساندوستی در نوجوانان مخاطب شود. طنز داستان و همینطور اتفاقات و پیچشهای داستانی آن، فضای کتاب را پرهیجان و خواندنی میکند. موضوعاتی همچون شجاعت، سرعت عمل، حل مسئله، تحلیل و درک موقعیت چیزهایی است که در این داستان میتواند توجه نوجوانان گروه سنی مخاطب را به خود جلب کند.به دلیل استفاده از فضایی خیالی، این داستان بدون اشاره به هیچ کشور بخصوصی میتواند فقط دیدگاهی صلحآمیز را نشان دهد و قضاوت را به عهدهی خواننده بگذارد، از این نظر داستان اجازهی تفکر را به خواننده میدهد و برای نوجوانان گروه سنی پیشنهادی مناسب به نظر میرسد. مجموعهی تنتن حاوی محتوای استعماری (ادبیات دوران استعمار) است که برای زمانهی هرژه عادی به نظر میرسید و در حال حاضر مورد نقد قرار میگیرد؛ پسرک بلژیکی سفیدپوست به کشورهای مختلف توسعهنیافته سفر میکند و مسائل مردم این کشورها را که خودشان از حلش عاجزند حل میکند. در این جلد، داستان بر اساس تاریخ جنگ سرد و تلاش کشورهای بلوک شرق و غرب برای پیشیگرفتن از دیگران در زمینهی پیشرفتهای علمی و ساخت سلاحهای جنگ نوشته شده است. موضوع این داستان مربوط به جهان کودکی و نوجوانی نیست. همچنین کاپیتان هادوک که مردی زودجوش است، وقتی از کسی عصبانی میشود با الفاظ نسبتاً توهینآمیز حرف میزند.
روزی تنتن و کاپیتان هادوک در منزل کاپیتان هادوک با حادثهای روبهرو میشوند، تمام شیشههای خانهی هادوک یکییکی میشکند و میریزد. وقتی پرفسور کلکولس از آزمایشگاهش به منزل هادوک برمیگردد، این اتفاق دیگر نمیافتد. فردای آن روز کلکولس میگوید که قرار است برای کاری به ژنو پایتخت کشور سوئیس برود. وقتی کلکولس میرود، طی اتفاقاتی تنتن و هادوک متوجه میشوند که کلکولس در ژنو درخطر است و راهی سفر به ژنو میشوند. افرادی در ژنو کلکولس را میدزدند تا بتوانند به طرح علمی کلکولس دربارهی صوت دست پیدا کنند و از طرح کلکولس برای ساختن بمب صوتی استفاده کنند. طی ماجراها و اتفاقاتی تنتن و هادوک میتوانند کلکولس را نجات دهند و او را برگردانند. کلکولس در پایان داستان طرح اکتشاف خودش را میسوزاند تا کسی نتواند به آن دست پیدا کند و برای اهداف ضد بشری استفاده کند.
ماجراهای تنتن ازجمله مجموعه کتابهای بسیار مشهور، محبوب و پرفروش در طول تاریخ ادبیات جهان است که به زبانهای مختلفی ترجمهشده است. نوشتن و تصویرسازی این داستانها از حدود صدسال پیش توسط فردی بانام مستعار هرژه و از همان ابتدا در قالب کمیکاستریپ (داستان مصور) و به شکل سیاهوسفید آغاز شد. اما بعدها تصاویر توسط خود او و همکارانش رنگگذاری شد و با اصلاحاتی مجدداً به چاپ رسید. در شیوهی کمیکاستریپ تصاویر بهصورت متوالی و دنبالهدار و در کادرهایی با اندازههای متنوع در کنار هم قرارگرفته و داستان را روایت میکنند. متن داستان نیز غالبا به شکل گفتگوها و یا توضیحاتی کوتاه در داخل تصاویر گنجانده میشود. تصاویر در ماجراهای تنتن مانند دیگر آثار کمیک استریپ نقش اصلی را در روایت و انتقال مفهوم داستان برعهدهدارند. در این مجموعه تصویرگر بامهارت زیاد تصاویر را به شکل گویا، پرتحرک و پرقدرت اجرا کرده است. متن طنز کتاب را تصاویری هماهنگ بااینحال و هوا همراهی میکنند. تصاویر با خطوط کنارهی واضح و تیره و رنگهای غالبا تخت و کنتراست مناسب اجراشدهاند. داستانها غالبا ماجراجویانه و سرشار از اتفاقات گوناگون و هیجانانگیز هستند و حرکت و کنش در شخصیتپردازی و فضاسازیها بهخوبی دیده میشود. شخصیتها بخصوص شخصیت اصلی (تنتن) جذاب و باورپذیر و در حالتهای گوناگون طراحیشدهاند. به جزییات فضاها و اتفاقات توجه خاصی شده و در مرحلهی رنگگذاری نیز رنگهای متنوع و جذابی انتخابشدهاند. کتابهای این مجموعه با جلدسخت و کیفیت نسبتاً مطلوبی چاپشدهاند اما طراحی جلد و گرافیک مناسب و جذابی ندارند
- به نظر شما چه تعهدات اولیهی مهمی برای یک دانشمند نسبت به علم وجود دارد؟ - به نظر شما چه کسانی دشمن محسوب میشوند؟