
قهر کردن دو دوست و بیان دلیل آن را از دید هر کدام
سنجهها
آنچه والدین باید بدانند
داستان دربارهی دو دوست به نام بزی و غازی که بر سر موضوعی بحثشان میشود و قهر میکنند. این کتاب دارای دو بخش است و هر بخش از یک طرف خوانده میشود؛ یک بخش ماجرا از دید و زبان بزی و طرف دیگر از زبان غازی است که هر کدام از آنها از دوست شان شکایت می کند و دلایل قهرکردنشان را میگوید. کودکان با خواندن این داستان متوجه میشوند که در هر جر و بحث و قهری، هر دو مخاطب می توانند مقصر باشند و هر دونفر ممکن است محق باشند و برای قضاوت بین دو نفر، باید حرف های هر دو را شنید. داستان به کودکان درک احساس طرف مقابل را می آموزد. همچنین این داستان پیام اهمیت حفظ دوستی و ارزش داشتن دوست را نیز به همراه دارد.
چکیده داستان
داستان از یک سمت:
بزی بسیار ناراحت و عصبانی است، چون با دوستش غازی قهر کرده است. مادر دلیل آن را میپرسد و بزی اتفاقاتی را که آن روز افتاده مثل اینکه غازی به نقاشیاش خندیده، کیک شنیاش را خراب کرده و… توضیح می دهد. بزی به مادر میگوید دیگر نمی خواهد با غازی بازی کند، اما همینکه تنها میشود دلش برای بهترین دوستش تنگ میشود و ناراحتی را فراموش میکند. ابزی تصمیم میگیرد که پیش غازی برود و همینکه از خانه بیرون میرود، دوستش را میبیند که او هم به طرف او میدود تا در آغوشش بگیرد.
داستان از سمت دیگر:
غازی بسیار عصبانی است چون با بهترین دوستش بزی دعوا کرده است. غازی وقتی به خانه میرسد به مادرش میگوید که دیگر نمیخواهد با بزی دوست باشد چون به او گفته خیلی پر حرف هستی و قلعه شنی اش را خراب کرده است. اما غازی هم وقتی تنها میشود دلش برای دوستش تنگ میشود و تصمیم میگیرد پیشش برود.
کیفیت
تصاویرکتاب جذاب هستند و مخاطب را واردفضای رنگی بسیار درخشانی میکنند. شخصیتپردازیها بسیار خوب صورت گرفتهاند و شخصیتها کنشهای تصویری خوبی دارند و مخاطب با دیدن آنها کاملاً میتواند اوج عصبانیت، دلتنگی و حتی ناامیدیشان را حس نموده و با آنها همذات پنداری نماید.
فضاسازی خوبی از محل بازی بچهها در مدرسه و محل زندگیشان ارائهشده و طبیعت زیبایی پیش روی کودکان به نمایش درآمده است.
در مجموعه تصاویر با جزئیات فراوانی مواجه هستیم که مستقل از متن، راه را برای تخیل بیانتهای کودک گشودهاند.
از دیگر ویژگیهای برجستهی کتاب ، امکان خوانش از دو سمت راست و چپ کتاب است که هر سمت دعوای میان بزی و غازی را با روایتی متفاوت، یکبار از زبان بزی و بار دیگر از زبان غازی بیان میکند. اما نقطه عطف متن و تصاویر که همان پایان داستان است، برای هر دو روایت یکسان بوده و آن تصویر میانی کتاب است که بزی و غازی اتفاقات یک روز نهچندان خوب را پشت سر گذارده و یکدیگر را گرم در آغوش میگیرند.
تمام موارد فوق کتاب را به مجموعهای هیجانانگیز برای کودکان تبدیل کردهاست.
فرصتهایی برای گفتگو
– به نظر شما در دعوای بین غازی و بزی، کدامیک مقصر بودند؟
– چرا بزی و غازی متوجه زیبایی های آن روز نشدند؟
– آیا شما هم تا بهحال با دوستتان قهر کردهاید؟ چطوری دوباره با هم آشتی کردید؟