کتاب مجموعهی سیزده داستانک شاعرانه است مفاهیمی عارفانه و عاشقانه را بیان میکند. هر کدام از اپیزودها موضوعی چون رنج، عشق، غرور، محبت، فداکاری، گذشت و ... را با زبانی شاعرانه به مخاطب منتقل میکند. داستانکها با زبانی نمادین بیان شدهاند و در آنها میتوان رگههایی از مولانا و گاه داستانهای کهن ایرانی و اسلامی پیدا کرد. نثر شاعرانه و استفاده از متون کهن، استفاده از استعارات و بیان نمادین برای مفاهیم مختلف، برای گروه سنی 15 سال به بالا قابل درک و ارتباط خواهد بود. خواستگاری پسر نوح از دختر هابیل و بیان داستان عاشقانه یوسف و زلیخا که زلیخا پیراهن یوسف را پاره کرده، میتواند از مفاهیم بزرگسالانه این داستانکها باشد.
13 داستانک که هر کدام درباره موضوعاتی چون شک، عشق، ایمان و ... هستند و در هر کدام از طریق شخصیتها که بیشتر آنها از داستانهای کهن وام گرفته شدهاند و برای مخاطب آشنا هستند، مفهوم کلی داستانک به مخاطب منتقل میشود. معمولا داستانکها پایان باز دارند و نتیجهگیری بر عهده خود مخاطب است.
متن عرفانی این کتاب را تصاویری ساده با کارکردی تزیینی همراهی میکنند. تصاویر بهطور مستقیم روایتگر داستان نیستند و کارکرد آنها تنها پر کردن صفحه و انتقال حسی اندک از متن است. شخصیتها ضعفهایی در طراحی دارند و معرفی کننده شخصیتهای داستان و ویژگیهایشان نیستند. همچنین کنش آنها در حالتهای مختلف بهدرستی نشان داده نشدهاست. تصاویر تکرنگ هستند؛ بااینکه این انتخاب متناسب باحال و هوای متن صورت گرفته، اما با توجه به تکنیک و نحوهی اجرا، منجر به خلق تصاویری یکنواخت و خستهکننده شدهاست. گرافیک کتاب ساده است اما تکرار بخشهایی از تصاویر درصحنههای مختلف، ترکیببندیها را شلوغ کردهاست.
- تا به حال برایتان پیش آمده نسبت به باوری قدیمی احساس شک و تردید داشته باشید؟ - فکر میکنید منظور راوی از زخمهایی که سبب قدرت آدمی میشوند چیست؟