این داستان از مجموعه قصههای "خرس کوچولو و خرس بزرگ" و موضوع آن صبر کردن و بازی کودک است. خرس کوچولو میخواهد با خرس بزرگ بازی کند، اما خرس بزرگ خیلی کار دارد. خرس کوچولو به او در کارهایش کمک میکند و کمی هم خودش را سرگرم میکند تا کارهای خرس بزرگ تمام بشود و بتوانند باهم بازی کنند. کودک با موضوع صبر کردن و همراهی با والد آشنا میشود. این کتاب بهآرامی به والدین یادآوری میکند که کودکان از بازی با والدینشان لذت میبرند و چقدر خوب است تا زمانی را برای بازی با کودک اختصاص بدهند و درعینحال در زمانهای که مشغول به کار هستند، با گفتگو با کودک به او یادآوری کنند که چرا باید دیرتر بازی کنند. پیامهای داستان غیرمستقیم و لحن آن روایت گونه و بدون اندرز و نصیحت است. شخصیت خرس کوچولو پویا است و او غیرمستقیم رشد میکند و در فضایی امن میآموزد. خرس بزرگ و خرس کوچک هیچکدام جنسیت ندارند و همین مورد هم ذات پنداری والد و کودک با فضای آندورا بیشتر میکند. کودکان بالای دو سال به همراه والدینشان میتوانند از این کتاب لذت ببرند.
خرس کوچولو میخواهد بازی کند اما خرس بزرگ یک عالم کار دارد. حالا چه باید کرد؟ اگر بازی کنند خرس بزرگ نمیتواند کار کند؛ اگر هم خرس بزرگ کار کند، خرس کوچولو نمیتواند بازی کند. خرس بزرگ با خرس کوچولو گفتگو میکند. آنها تصمیم میگیرند که زمانی را برای کارهای مهم و زمانی را برای بازی بگذرانند. خرس کوچولو به خرس بزرگ کمک میکند و بعد کمی هم خودش را سرگرم میکند تا زمان بازی برسد.
لطافت و جذابیت داستانها و روابط دوستانه میان خرس کوچک و خرس بزرگ را علاوه بر متن در تصاویر نیز بهخوبی میتوان احساس کرد. تصاویر در اجرا و ترکیببندیها غالبا سبک و آراماند و این آرامش را به کودک منتقل میکنند. رنگهای شفاف و رقیق آبرنگ در کنار خطوط متنوع مدادی، ترکیبی دلنشین ایجاد کردهاند. فضای داستانها در دل طبیعت میگذرد و تصویرگر نیز به زیبایی و لطافت آنها را به تصویر کشیده است. شخصیتپردازی خرس بزرگ و کوچک، جذاب و دوستداشتنی است. خرس بزرگ آرام و حمایت گر و خرس کوچولو بازیگوش و شاد تصویر شده است و کنشهای زیادی دارد. ترکیببندی تصاویر بهطور کل خوب است اما قرار گرفتن تمامی فریمها در داخل قابهای قوسدار و رنگی، سبب محدود شدن و کاهش احساس سیالیت و رهایی تصاویر شده است.
- آیا صبر کردن برای بازی برای شما راحت است؟ - وقتی منتظریم تا وقت چیزی برسد، چه کارهای دیگری می توانیم بکنیم؟