
دلتنگی کوتی برای مادرش، اقدام برای دیدار او و ترفندهای خالهپیرزن برای خورده نشدن توسط مادر کوتی

سنجهها
آنچه والدین باید بدانند
این کتاب، یکی از جلدهای مجموعهی پنججلدی «کوتی کوتوله» است و دربارهی بچه غولی به نام کوتی است که با خالهپیرزن زندگی میکند. کوتی دلش برای مادرش تنگشده است و میخواهد به دیدن مامانغوله برود، ولی باید یک آدم برای خوراک مادرش ببرد. خاله پیرزن داوطلب میشود تا همراه کوتی پیش مادرش برود، اما با ترفندی خودش را از خورده شدن نجات میدهد. طنز داستان برای کودک جالبتوجه و از این جهت با جهان کودکی مرتبط است. رابطهی بچهغول و خالهپیرزن توأم با مهر و علاقه در ارتباط با جهان کودکی است. خاله پیرزن شخصیتی مهربان دارد، به احساسات کوتی توجه میکند و در کنار اینها میتواند با روشی خلاقانه حلمسئله کند که همهی اینها می تواند برای کودکان جذاب باشد.
از سوی دیگر رابطهی کوتی با مادرش میتواند برای کودکان عجیب، غیرقابلدرک و ناراحتکننده است؛ چرا مامانغول نباید دلش برای بچهاش تنگ شود و چرا کوتی با خالهپیرزن زندگی میکند؟ چطور محبت خالهپیرزن به کوتی بیشتر از مادر کوتی است؟ نکات منفی این رابطه میتواند برای کودکان سؤالبرانگیز باشد. در جایی که مادرغول به او میگوید «برو که دیگر نبینمت»، درحالیکه کوتی دلتنگ مادرش است.
چکیده داستان
کوتی دلش برای مامانغوله تنگشده ولی اگر بخواهد به دیدن مادرش برود باید یک آدم برایش ببرد تا بخورد. خالهپیرزن هر تکه از لباسهایش را در سرکه و فلفل و آبنمک خیس میکند و به کوتی میگوید برویم تا لباسهایم خشک نشده برسیم. مامانغول میخواهد خاله پیرزن را بخورد، اما از هر طرف او را به دهنش نزدیک میکند حالش بد میشود و بعد به آنها میگوید بروید گم شوید که حالم بد شد.
کیفیت
تصاویر، داستان تخیلی کتاب را همراهی میکنند.
شخصیتها با آنکه اشکالاتی در طراحی دارند، اما مطابق با خصوصیات معرفیشدهی خود در متن ترسیمشدهاند. بچه غول ظاهر غول مانند خود را حفظ کرده و تفاوتهای ظاهری او با دیگر شخصیتهای انسانی کاملاً محسوس است؛ اما دفرمههای بیشازاندازه و اغراق در نحوهی کشیدن بدن کمی از زیبایی ظاهری شخصیتها ازجمله خاله پیرزن کاسته است. کنش شخصیتها در حالتهای مختلف مانند ناراحتی، شادی، عصبانیت بهدرستی نشان دادهشده است.
استفاده از رنگهای شاد و پالت رنگی متنوع تصاویر را جذاب کرده است. در اجرای تکنیک از خطوط سریع قلم استفاده شدهاست اما در بعضی پلانها استفاده بیشازحد از هاشورهای تیره، منجر به تیره شدن رنگ تصویر شده است.
فضاسازیها محدودند و رنگ انتخابی برای پسزمینه در تمامی صفحهها یکسان و بارنگ روی جلد مشترک است. این کار این جلد را از دیگر جلدهای مجموعه مجزا میکند.
عدم رعایت تناسبات درست و پرسپکتیو از دیگر نقاط ضعف تصاویر به شمار میآیند.
کیفیت چاپ مناسب در کنار استفاده از جلدسخت به همراه کاغذ مقوایی کتاب را در نگاه اول برای مخاطب چشمگیر کرده است. همچنین برش لبههای گرد برای گروه سنی مخاطبان کتاب انتخاب مناسبی است.
فرصتهایی برای گفتگو
– نظر شما دربارهی راهحلی که خاله پیرزن به فکرش رسید چیست؟
– اگر شما بهجای خاله پیرزن بودید چه میکردید؟
– اگر بهجای کوتی بودید چه میکردید؟