این کتاب روایت داستانی ندارد و تلاشی است برای تشویق کردن کودک برای خروج از از چارچوبهایی که وجود دارد و هر روزه در جامعه و نظام آموزشی به او القا میشود. کودک تشویق می شود که به جهان پیراموناش نگاه کند و از به هم ریختن نظم آن نگران نباشد. در این کتاب، کودک میآموزد بیپروا با طبیعت یکی شود، خود را رودخانه تصور کند و حسهای جدیدی را تجربه کند، یا جهان جدیدی خلق کند که در آن از قانونها و نظم جهان کنونی خبری نباشد. علاوه بر مهارت نوشتن و نقاشی، کودک همراه با تمرینهای کتاب به خودآگاهی میرسد و میداند که تفاوتهای فکری او با جهان بیرون نشانه ضعف او نیست و میتواند خودش را با همه تفاوتها و تخیلاتاش دوست داشته باشد. پیام این کتاب برای والدین نیز پذیرفتن و قبول تفاوتهای کودکشان است. کودک که در این سن متوجه دنیای واقعی و مرزهای آن با تخیل شده است، میتواند با تمرینهای این کتاب تخیلاش را رها کند و دنیایی مختص به خود بسازد. کتاب برای کودکان بالای 6 سال پیشنهاد میشود.
کتاب دربارهی تصور کردن است؛ تصور کردن زمانی که هیچ چیز سر جایاش نباشد و کارکرد همه چیز تغییر کند. در آن صورت دنیا چه شکلی خواهد شد؟ کتاب کودک را به نوشتن و به تصویر کشیدن و تصور کردن دنیایی جدید و متفاوت تشویق میکند.
مطالب کتاب باهدف پرورش خلاقیت در کودکان نوشتهشده است، و ازآنجاییکه طی چند سال در مجلهی "رشد" به چاپ رسیده اند، و بعداً به شکل کتاب منتشر شده اند، هنوز شکل و هویت تصاویر مختص مجله است. تصاویر عموماً واضح و شخصیتها برای کودکان قابلدرک و باورپذیر هستند. اما ازآنجاییکه این تصاویر حاصل کار تصویرگران مختلف، با تکنیکها و ترکیب بندیها و صفحهآراییهای متفاوتی است، کتاب دچار نوعی شلوغی و عدم یکپارچگی شده است. قرار دادن صفحههای شلوغ کنار هم به زیبایی و تأثیرگذاری تصاویر لطمه زده و مانع تمرکز و ارتباط مؤثر مخاطب با آن میشود. شلوغی و نازیبایی نوشتههای روی جلد نیز از جذابیت کتاب کاسته است.
- تصور کنید رنگهای دنیای پیرامونتان تغییر کرده است. به نظر شما این دنیا چگونه است؟ آن را نقاشی کنید. - اگر بخواهید دنیای را خلق کنید، دنیایی که خلق میکنید چه شکلی خواهد بود؟