داستان دربارهی دختری به نام سارا است. در مهد کودک به بچهها گفته میشود برای جشن سال نو لباسی را انتخاب کنند که نشان دهد در آینده میخواهند چکاره شوند. سارا نمیداند و به همین دلیل به هر شغلی که میبیند، آن را انتخاب میکند و دوست دارد در آینده آن کار را انجام دهد. داستان علاوه بر معرفی شغلهای مختلف و بیان کاری که انجام میدهند، برای مخاطب خود پیامی دارد که برای انتخاب شغل باید خلاق بود و بر اساس شناخت تواناییها و پرورش آن، میتوان شغل مناسبی انتخاب کرد. داستان برای کودکان شش سال به بالا نوشته شده است که به تدریج با دنیای واقعی آشنا میشوند و با شناخت شغلها و موقعیتهای اجتماعی و تکرار آن در بازیهای خود، دورههای بزرگسالی را تمرین میکنند. در کتاب «چی بپوشم؟» کودک همراه با یک سوال، وارد داستان میشود و با همذاتپنداری با سارا، خود به دنبال جواب میگردد. در نهایت سارا به جواب خود میرسد. کودکان نیز همراه با سارا، میتوانند به دنبال انتخاب شغل و حرفهای برای خود باشند.
برای جشن سال نوی مدرسه قرار است هر کس لباس شغل آیندهاش را بپوشد. سارا که نمیداند میخواهد چهکاره شود، شغلهای مختلف را میبیند و هربار فکر میکند میخواهد همان شغل را داشته باشد. تا اینکه یک روز در پارک زنی مهربان را میبیند که مهارت رد شدن از نردههای سارا را تحسین میکند و او را به تمریناتشان دعوت میکند. سارا میتواند بهترین بندباز دنیا شود.
تصاویر کارتونی کتاب پویا و سرشار از رنگ و بافتهای مختلف هستند. سبک و تکنیک جالبی دارند و طراحی و دفرماسیونها یکدست هستند. اما در بعضی فریمها ضعفهای اندکی در تناسبات اندامها دیده میشود. ترکیببندیها متنوع و جذاباند اما گاهی شلوغ به نظر میرسند. تغییر زاویه دید و دوری و نزدیکیهای عناصر، تصاویر را از یکنواختی خارج کرده است. از نکات قابلتوجه در تصاویر، به تصویر کشیدن افکار و تخیلات شخصیت اصلی کتاب، به رنگ سفید و به شکلی متفاوت اما هماهنگ با بخشهای دیگر تصاویر است. حرکت و جنبش و همینطور ذهن پرمشغله و خلاق او بهخوبی در تصاویر دیده میشود. اما تکرار چهرهی سارا از نمای بسیار نزدیک در 4 فریم مختلف، قدری اغراقشده و تکراری به نظر میرسد. گرافیک و صفحهآرایی کتاب و طرح جلد مناسب هستند.
- دوست دارید در آینده چه شغلی داشته باشید؟ - فکر میکنید چه عواملی در انتخاب شما برای شغل آیندهتان تاثیرگذار بودهاند؟