«گردان بلدرچینها» مجموعه داستانهای کوتاهی است که از زبان دارعلی یکی از رزمندههای جنگ روایت میشود. در هر داستان اتفاق و ماجرای جالبی برای او و دوستاناش میافتد که او و دوستاناش با استفاده از هوش خود، یا حضور یک یاریگر، از آن جان سالم بهدرمیبرند. در داستانها موضوعاتی چون صداقت، انجام کار درست، احترام به بزرگتر و ... مطرح میشود. نویسنده برای ایجاد فضایی متفاوت جهت ارتباط بهتر با مخاطب نوجوان خود، لحن طنز را انتخاب کرده که در جذاب کردن داستان تاثیر داشته است. اما کتاب پر از اشتباهات و لحن نوشتاری سهل انگارانه است که نویسنده آن را در پشت انتخاب لحن نیمهمحاورهای و در نظر گرفتن گروه سنی مخاطب پنهان کرده است. استفاده از ناسزا در مکالمات محاورهای بین رزمندهها بسیار به چشم میخورد که از موارد زبان و گفتار داستان است. اشاره به عشق دارعلی در داستان و علاقهی او به سیگار کشیدن نیز از موارد بزرگسالانه داستان به شمار میرود.
گردان بلدرچینها مجموعه خاطراتی از جنگ ایران و عراق است. راوی رزمندهای به نام دارعلی است و ماجرای هر داستان شرح اتفاقاتی است که برای او و دوستاناش رخ داده است. دارعلی و دوستاش شاپور، در گردان وظیفهی جمعآوری غنایم را دارند و دارعلی که باهوش است، همیشه راهی برای حل کردن مشکلات پیدا میکند.
این کتاب شامل 20 داستان کوتاه و طنزآمیز پیرامون حوادث دفاعمقدس و رفاقتها و دوستیهای رزمندگان در آن دوران است. تصاویر پویای این کتاب همچون داستانش با درونمایهای طنز، روحیهی پرطراوت رزمندگان و جنبههای متفاوتی از جنگ را نشان میدهند. تصویرگر بخشهای مناسبی از اتفاقات داستان را برای بهتصویر کشیدن انتخاب کرده و بهخوبی حس لحظههای پرهیجان داستان را به مخاطب خود انتقال میدهد. تکنیک انتخابی تصویرگر بامهارت اجراشده و به تحرک و پویایی تصاویر افزودهاست. شخصیتپردازیها خلاقانه و باورپذیر صورت گرفتهاند و مهارت تصویرگر بهخوبی در این تصاویر نمایان است. مخاطب بهخوبی میتواند باشخصیتها و اتفاقات پیرامون آنها همذاتپنداری کند. ترکیببندیها سیالاند و المانهای حرکتساز در تمامی پلانها دیده میشود. تنها زوایای دید یکسان و فضاسازیهای محدود کمی منجر به یکنواختی تصاویر شده است.
- به نظر شما شخصیتهای داستان، تا چه اندازه قابلیت تبدیل شدن به قهرمان دارند؟ - فکر میکنید انتخاب لحن طنز در داستانهای پایداری در جذابیت آن برای شما تاثیری داشته است؟