گوریل

(Gorilla)
thumbnail
۴ سال به بالا
در رامون، ستاره‌های یک محتوا با توجه به تحلیل کلی سنجه‌ها و نظر بررس و با هدف نشان دادن میزان هم‌راستایی آن اثر با نیازهای رشدی و تحولی گروه سنی موردنظر، ارزیابی می‌شود. با نحوه نوشتن بررسی در رامون آشنا شوید

رابطه شکننده‌ی دخترکی با پدرش و سفر شگفت‌انگیز او به به باغ‌وحش همراه گوریل اسباب‌بازی‌اش که جان گرفته

سال: 1983
    بررس تصویر: شادی هاشمی فشارکی
    بررس متن: میترا نوحی جهرمی

    سنجه‌ها

    این بخش، مجموعه ای از سنجه‌های مثبت و منفی است که در هر محتوا بررسی می‌شوند، تعداد بولت‌ها نشانگر کمیت آن سنجه است. با کلیک روی هر سنجه می‌توانید توضیحات مربوط به آن را بخوانید.
اطلاعات بیشتر درباره سنجه‌ها را در لینک زیر ببنیید: هر سنجه نمایانگر چیست؟
    حنا در دنیای خود احساس تنهایی می‌کند، او پدری دارد که آن‌قدر گرفتار و پرمشغله است که نمی‌تواند برای تنها دخترش وقتی را اختصاص دهد. حنا در دنیای کودکانه خود که نیاز به محبت، مهر و حمایت والدینش دارد، از این توجه و محبت محروم است و در خیالش با اسباب‌بازی گوریل خود سفری شگفت‌انگیز را آغاز می‌کند و در این سفر هیجان‌انگیز تجربیات جالبی را به دست می‌آورد.
    در این داستان با هنرمندی به اهمیت موضوع خانواده و ارتباط خوب میان والدین و کودک پرداخته‌شده است. شخصیت پدر حنا در داستان نمونه‌ای ست از پدرانی غایب که در زندگی کودک خود حضوری ندارند و به دلیل مشغله‌های کاری و گرفتاری‌های خود فرصتی را برای گذراندن با کودک خود در نظر نمی‌گیرند. در پایان داستان، پدر در روز تولد دخترش با او همراه می‌شود .
    غفلت پدر از شرایط فرزندش و احساس تنهایی حنا که او را وارد فضای تخیل می‌کند.

    آنچه والدین باید بدانند

    در بخش آگاهی والدین درباره‌ کلیت محتوا، داستان و نکات مثبت و منفی آن نوشته‌ایم. همچنین به نکاتی اشاره می‌کنیم که ممکن است برای والدین مهم باشند.

    داستان درباره‌ی رابطه دخترکی با پدرش است. حنا به گوریل‌ها علاقه خاصی دارد و پدرش آن‌قدر گرفتار است که فرصت نمی‌کند هیچ‌گاه وقتی را برای بودن با دخترش اختصاص دهد. یک روز قبل از روز تولد حنا طی اتفاقی شگفت‌انگیز، گوریل که جان گرفته سفری شگفت‌انگیز را آغاز می‌کند و اتفاقات هیجان‌انگیزی را تجربه می‌کند. داستان درباره‌ی سفر کودکان به جهان تخیلات در مواقع تنهایی است. کودک دوست دارد زمانش را با والد بگذراند اما همیشه والدین متوجه این نیاز کودکان نیستند. این کتاب با هنرمندی به مسئله رابطه میان پدران و کودکانشان می‌پردازد و برای والدینی که به دلیل گرفتاری‌ها و دل‌مشغولی‌های خود از کودک خود غفلت کرده و به نیازهای عاطفی او توجه نمی‌کنند نکات شگفت‌انگیزی خواهد داشت.
    غفلت پدر از شرایط فرزندش و احساس تنهایی حنا که او را وارد فضای تخیل می‌کند که با وجود اینکه درونمایه‌ی اصلی داستان است ولی ممکن است برای برخی خوانندگان حساس‌تر اضطراب‌آور باشد.

    چکیده داستان

    دختری به نام حنا عاشق گوریل‌هاست. در همه‌جای این کتاب نقشی از گوریل دیده می‌شود. دخترک کتاب‌هایی درباره‌ی گوریل‌ها می‌خواند و تصاویرشان را می‌کشد اما تابه‌حال گوریل واقعی ندیده است. پدر حنا بسیار گرفتاراست و هرگز نمی‌تواند وقتی را با دخترش بگذراند. او اسباب‌بازی یک گوریل را برای حنا می‌خرد و یک‌شب اتفاق شگفت‌انگیزی می‌افتد؛ گوریل اسباب‌بازی تبدیل به گوریلی واقعی می‌شود و همراه با حنا به باغ‌وحش و گردش می‌رود.در این داستان گوریل تخیلی جانشین پدر دخترک تنها می‌شود. آن‌ها در این سفر هیجان‌انگیز به‌جاهای مختلفی می‌روند و حنا از تجربه‌های شگفت انگیزش همراه با گوریل خود بسیار لذت می‌برد.سرانجام آن‌ها به خانه بازمی‌گردند و حنا شب به‌آرامی به خواب می‌رود. فردا در روز تولدش پدر با پیشنهاد خوب خود حنا را بسیار خوشحال می‌کند

    کیفیت

    آنتونی براون در این کتاب با تصاویر فراواقعی(سورئالیستی) خود مخاطبان را، از هر گروه سنی با تخیلات خود همراه می‌کند. این تصاویر همچنین به کودک نشان می‌دهند که هیچ حدومرزی برای تخیلاتش وجود ندارد.
    از دیگر ویژگی‌های آثار او، تشویق بیننده به کشف و شهود در جزییات تصاویر است. هرچند که به نظر می‌رسد برخی نشانه‌های تصویری نیاز به تجربه و اطلاعاتی قبلی دارند، اما احتمالاً کودکان با هر سطح از تجربه و درک بصری با هر بار خواندن این کتاب از کشف جزییات بیشتری لذت خواهند برد.
    شخصیت حنا و فضای دل‌تنگی و تنهایی‌اش در تصاویر احساس می‌شود. شخصیت‌پردازی گوریل نیز در نقش جایگزین پدر و حامی حنا به زیبایی انجام‌شده است.
    اجرای تصاویر درمجموع پرقدرت و تأثیرگذار است.

    فرصت‌هایی برای گفتگو

    در این بخش موضوعات و سوالاتی را درباره هر محتوا مطرح می‌کنیم که صحبت راجع به آن‌ها می‌تواند برای بچه‌ها و خانواده‌ها مفید باشد و به درک بهتر اثر و موضوعات مطرح شده در آن منجر شود.

    – شما دوست دارید با عروسک محبوبتان از چه جاهای در دنیای خیال بازدید کنید؟
    – چه زمانی بهتری وقت را با پدر می‌گذرانید؟ خاطره یکی از روزهای لذت‌بخش را پدر را به یاد بیاورید.
    – وقتی احساس تنهایی می‌کنید به چه چیز‌هایی فکر می‌کنید؟

    مشخصات کتاب

    نویسنده آنتونی براون
    ناشر موسسه انتشارات علمی و فرهنگی
    تعداد صفحات ۳۶
    نام مترجم طاهره آدینه پور
    شماره جلد ۹۹
    سال انتشار ۱۹۸۳
    سال انتشار در ایران ۱۳۹۳
    تصویرگر آنتونی براون
    عرض کتاب ۲۲
    نوع جلد نرم