جین رو: فرقه‌ی گرگ‌ها

(Jin-Roh: The Wolf Brigade)
thumbnail
۱۷ سال به بالا
۱۵ تا ۱۷ با همراهی والدین
در رامون، ستاره‌های یک محتوا با توجه به تحلیل کلی سنجه‌ها و نظر بررس و با هدف نشان دادن میزان هم‌راستایی آن اثر با نیازهای رشدی و تحولی گروه سنی موردنظر، ارزیابی می‌شود. با نحوه نوشتن بررسی در رامون آشنا شوید

انیمه‌ای سینمایی درباره‌ی مبارزات پلیس با نیروهای شورشی برای حفظ آرامش کشور همراه با تجربه‌ی همدلی، شجاعت و مدیریت احساسات

سال: 1999
    بررس فیلم: آیلار عباس زاده

    سنجه‌ها

    این بخش، مجموعه ای از سنجه‌های مثبت و منفی است که در هر محتوا بررسی می‌شوند، تعداد بولت‌ها نشانگر کمیت آن سنجه است. با کلیک روی هر سنجه می‌توانید توضیحات مربوط به آن را بخوانید.
اطلاعات بیشتر درباره سنجه‌ها را در لینک زیر ببنیید: هر سنجه نمایانگر چیست؟
    نانامی دختر نوجوانی است که در ژاپن زندگی می‌کند و از همان کودکی وارد فرقه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی می‌شود. رسیدن اعضا به اهدافشان و همکاری اعضا با هم به او انگیزه‌ی تلاش و احساس توانایی می‌دهد. او خشم زیادی از نیروهای پلیس دولتی دارد و حس خشم به او شجاعت ورود به موقعیت‌های خطرناک را می‌دهد. نانامی از حضور نیروهای ضد شورش می‌ترسد ولی با این‌حال تا لحظه‌ی مرگ مقاومت می‌کند. افسر فیوز بعد از خودکشی نانامی غم و اندوه زیادی را تجربه می‌کند و خشم و کینه را در درون خود لمس می‌کند. مبارزات پلیس با نیروهای شورشی برای برقراری صلح و آرامش در سطح شهر، برای کودکان و نوجوانان معنادار است.
    نانامی شخصیتی آرام، کم‌حرف و درون‌گرا است. او با مدیریت احساسات در موقعیت‌های خطرناک بر ترس خود غلبه می‌کند و آنچه اعضای تیم از او خواسته‌اند را انجام می‌دهد. علاقه‌ی ایجاد شده‌ی بین سرباز فیوز و کی به فیوز کمک می‌کند خاطرات مرگ نانامی را فراموش کند. آن‌ها قصد دارند به جایی دور سفر کنند تا بتوانند آزادانه و به ‌دور از حمله‌ی نیروهای پلیس در کنار هم زندگی کنند. فیوز و کی به یکدیگر اعتماد دارند، اما در پایان متوجه می‌شوند بازیچه‌ی دست نیروهای رقیب برای شکست یکدیگر بوده‌اند.
    نیروهای شورشی از زنان و دختران برای حمل سلاح در سطح شهر استفاده می‌کنند. استفاده از زنان و کودکان برای رسیدن به خواسته‌های سیاسی و اجتماعی در دنیای کودکان معنادار نیست. نانامی در مقابله با نیروهای ضد شورش تسلیم نمی‌شود و با منفجر کردن نارنجک دست به خود خوکشی می‌زند. موضوعاتی سیاسی مانند شورش، فروپاشی کشور و درگیری‌های داخلی در دولت به‌گونه‌ای که در فیلم مطرح‌شده است برای کودکان و نوجوانان معنادار نیست.
    از کلمات توهین‌آمیز و خشن به‌صورت مکرر در سریال استفاده می‌شود؛ بکشیدشان، جاسوس‌های به ‌درد نخور، مزخرف‌ها و خائنین کثیف.
    در شروع فیلم صحنه‌هایی از آسیب‌های ناشی از حمله‌ی اتمی در ژاپن مانند خانه‌های ویران، افراد بیمار و فقر نشان داده می‌شود. در صحنه‌های زیادی از مبارزات سطح شهر، مردم به سمت نیروهای پلیس کوکتل مولوتوف پرت می‌کنند و نیروهای پلیس با شلیک مستقیم مردم را از بین می‌برند و یا با باتوم به آن‌ها ضربه می‌زنند. افسر فیوز بعد از مرگ نانامی دائماً کابوس کشته شدن او با بدنی خونی را می‌بیند. نیروهای پلیس و نیروهای شورشی در مبارزات خود از صلاح‌های، اسلحه و لباس‌های ضدگلوله استفاده می‌کنند.

    آنچه والدین باید بدانند

    در بخش آگاهی والدین درباره‌ کلیت محتوا، داستان و نکات مثبت و منفی آن نوشته‌ایم. همچنین به نکاتی اشاره می‌کنیم که ممکن است برای والدین مهم باشند.

    جین رو: فرقه گرگ‌ها، انیمه‌ای درام و سومین اقتباس سینمایی از مانگای «حماسه کربروس » است. یک دهه بعد از حمله‌ی اتمی به ژاپن، به دلیل افزایش جمعیت، این کشور دچار ناآرامی‌های اجتماعی و سیاسی می‌شود. نیروهای پلیس و ارتش به صورت مستقل به مبارزه با شورشیان می‌پردازند. در این ‌بین درگیری‌های درون سازمانی هم برای کسب قدرت اتفاق می‌افتد. افسر فیوز در یکی از درگیری‌ها دستور اعدام دختر نوجوانی که بمب دست‌ساز دارد را انجام نمی‌دهد و دختر با خودکشی باعث مرگ افراد زیادی می‌شود. در ادامه فیوز با دختری به نام کی آشنا می‌شود و نیروهای رقیب از رابطه‌ی احساسی کی و فیوز برای رسیدن به اهداف خود استفاده‌ی سیاسی می‌کنند. داستان فیلم علاوه بر اشاره به موضوعات سیاسی و نقش شورشیان در ناآرامی‌های کشور، موضوعاتی مانند اعتماد، شجاعت، همدلی و مدیریت احساسات را نشان می‌دهد.
    در بسیاری از صحنه‌های فیلم جین رو صحنه‌های زد و خورد، کشتار، خراب شدن و ویرانی وجود دارد. نیروهای شورشی و پلیس رفتارهای خشن و برخوردهای فیزیکی شدیدی با یکدیگر دارند که در نهایت موجب مرگ آن‌ها می‌شود. در صحنه‌های مبارزات، توهین‌های کلامی زیادی وجود دارد. نیروهای شورشی از زنان و دختران برای حمل صلاح استفاده می‌کنند و نانامی دختر نوجوان در یکی از مبارزات با بمبی دست‌ساز خودکشی می‌کند. تماشای این فیلم برای نوجوانان بالای 17 سال پیشنهاد می‌شود.

    چکیده داستان

    یک دهه بعد از حمله‌ی اتمی، ژاپن وارد سیاست‌های فرزند آوری برای افزایش جمعیت می‌شود که با این تصمیم ناآرامی‌های اجتماعی جدی به دلیل فقر و بیکاری ایجاد می‌شود. برای جلوگیری از شورش‌ها، نیروی پلیس و ارتش به چند گروه مستقل تقسیم می‌شوند که خود اعضا نیز درگیر مجادلات داخلی بر سر قدرت و نفوذ در دولت می‌شوند. در یکی از نبردها سرباز، کازوکی فیوز، با دختر تروریستی رودررو و برای شلیک به او مردد می‌شود و در نتیجه دختر خود را منفجر می‌کند. فیوز نمی‌تواند خاطره‌ی دختر مرده را فراموش کند. او در بازدید از قبر دختر جوان، با خواهرش، کی آمیمیا، برخورد می‌کند و با او دوست می‌شود. با شکل گرفتن دوستی و علاقه بین آن‌ها و کسب آرامش فیوز برای مقابله با خاطره‌ی مرگ دختر، هر دو خود را در کشمکش داخلی بین جناح‌های مخالف در اداره‌ی پلیس و ارتش می‌یابند که هدف هر دو گروه استفاده از فیوز و کی برای رسیدن به اهدافشان است. درنهایت معلوم می‌شود که کی خواهر بمب‌گذار انتحاری نیست و در واقع تله‌ای از سمت نیروهای پلیس محلی و بخش امنیت عمومی است که قصد دارد یگان ویژه را با کی به عنوان طعمه‌ای برای گرفتن فیوز بی‌اعتبار کند.

    تصاویر و ویدیو‌ها

    فرصت‌هایی برای گفتگو

    در این بخش موضوعات و سوالاتی را درباره هر محتوا مطرح می‌کنیم که صحبت راجع به آن‌ها می‌تواند برای بچه‌ها و خانواده‌ها مفید باشد و به درک بهتر اثر و موضوعات مطرح شده در آن منجر شود.

    به نظر شما انگیزه‌ی نانامی برای عضویت در فرقه‌های سیاسی چه بود؟
    به نظر شما چرا افسر فیوزی توانایی شلیک به نانامی را نداشت؟
    به نظر شما اگر صحنه‌های خشونت و مبارزات در فیلم حذف شود، چه تأثیری در طی شدن روند داستان خواهد دارد؟

    مشخصات فیلم و انیمیشن

    کارگردان Hiroyuki Okiura
    رتبه MPAA R
    مدت زمان ۱۰۲
    کشور سازنده ژاپن
    استودیو Bandai Visual Company، Production I.G
    بازیگران سومی موتو، هیرویوکی کینوشیتا، یوشیکاتسو فوجیکی
    سال انتشار ۱۹۹۹