«دختری که در زمان پرید» انیمهای است دربارهی دختر نوجوانی به اسم ماکوتو که طی یک حادثه، به توانایی خود برای سفر در زمان پی میبرد. او سعی میکند با استفاده از این توانایی اشتباهات گذشتهی خود را جبران کند و جلوی حوادث ناگوار برای خود و دوستانش را بگیرد؛ غافل از اینکه هر تغییری در گذشته، پیامدهای دیگری در زندگی او یا اطرافیانش دارد. او گاه یک اتفاق را آنقدر تکرار میکند تا موفق شود آن را طوری رقم بزند که به هیچ کس آسیبی نرسد اما مگر میتوان یکتنه همهچیز را درست کرد؟ فیلم با تکرار چندبارهی جملهی «زمان منتظر هیچ کس نمیماند» بر غنیمت شمردن فرصت تأکید دارد. همچنین، به چالش دختران و پسران نوجوان در پذیرفتن احساسات خود، ابراز آن و جدا کردن مرزهای عشق و دوستی میپردازد. ماکوتو در خلال تجربههایش از سفر در زمان یاد میگیرد مسئولیت خود در اتفاقات را بپذیرد، با احساسات خود کنار بیاید و از فرصتی که زندگی برای دوست داشتن و عشقورزی در اختیار او گذاشته، نهایت استفاده را ببرد. فیلم صحنههای خشن و ترسناک متعددی دارد. تصادف مرگبار با قطار که در آخرین لحظه متوقف میشود، تلاش ماکوتو برای نجات دوستانش از مرگ، و بیتابی و گریهی او در صحنهی دیگر ممکن است برای کودکان حساس ناراحت کننده باشد. ماکوتو هنگام سفر در زمان معمولاً با دیوار یا اشیا برخورد میکند یا اجسامی روی او سقوط میکند. او توانایی خود را در لحظهی نزدیک به مرگ کشف میکند و برای استفاده از آن کارهایی شبیه به خودکشی انجام میدهد. مواردی از آزار و اذیت همکلاسیها در مدرسه هم وجود دارد. تماشای فیلم برای کودکان کوچکتر از ۱۳ سال پیشنهاد نمیشود. برای کودکان و نوجوانهای ۱۳ تا ۱۵ سال هم در صورتی پیشنهاد میشود که فیلم را همراه با والدین تماشا کنند تا فرصت گفتگو دربارهی موضوعات داستان را داشته باشند.
ماکوتو دختر نوجوان ۱۷ سالهای است که همراه خانوادهاش در توکیو زندگی میکند. او طی یک اتفاق ناگهانی، توانایی خود برای سفر در زمان را کشف میکند. ماکوتو ابتدا تصمیم میگیرد از این نیرو برای جلوگیری از اشتباهات شخصی استفاده کند. او سعی میکند با بازگشت به گذشته اشتباهاتش را جبران کند و جلوی اتفاقات ناگوار برای خود و دوستانش را بگیرد اما به زودی متوجه میشود تغییر دادن گذشته به این سادگیها نیست و رفتارهای او، در زندگی امروز خودش و دوستانش پیامدهایی دارد.
به نظرتان تصمیمهای ما چگونه در زندگی خود و اطرافیانمان تأثیر میگذارند؟ این موضوع چگونه در فیلم به نمایش درآمده؟ مدرسههای ژاپن چه تفاوتهایی با مدرسههای ما دارد؟ به نظر شما، اینکه خود دانشآموزان کارهای عمومی مدرسه را انجام میدهند، چه پیامدهایی دارد؟ نوجوانها در این فیلم به شوخی و جدی به هم ناسزا میگویند؛ مرز این شوخی و جدی را چگونه میتوان تشخیص داد؟ آیا ممکن است چنین شوخیهایی باعث ناراحتی یا آزار طرف مقابل شود؟