لامینور

(LA Minor)
thumbnail
۱۸ سال به بالا
۱۶ تا ۱۸ با همراهی والدین
در رامون، ستاره‌های یک محتوا با توجه به تحلیل کلی سنجه‌ها و نظر بررس و با هدف نشان دادن میزان هم‌راستایی آن اثر با نیازهای رشدی و تحولی گروه سنی موردنظر، ارزیابی می‌شود. با نحوه نوشتن بررسی در رامون آشنا شوید

فیلمی سینمایی درباره‌ی تلاش دختری برای فراگیری موسیقی با وجود مخالفت‌های پدر و تلاش برای حفظ استقلال فردی همراه با مضامینی چون تأکید روی تلاش و رابطه با خانواده

سال: 1401
    بررس فیلم: آیلار عباس زاده

    سنجه‌ها

    این بخش، مجموعه ای از سنجه‌های مثبت و منفی است که در هر محتوا بررسی می‌شوند، تعداد بولت‌ها نشانگر کمیت آن سنجه است. با کلیک روی هر سنجه می‌توانید توضیحات مربوط به آن را بخوانید.
اطلاعات بیشتر درباره سنجه‌ها را در لینک زیر ببنیید: هر سنجه نمایانگر چیست؟
    نادیا که در همه‌ی مراحل زندگی از جانب پدر سرکوب‌شده است با تجربه‌ی موسیقی امید زیادی را در خود تجربه می‌کند، او در این حوزه استعداد زیادی دارد و با نواختن موسیقی احساس توانایی می‌کند. او نسبت به عقاید پدر با جدیت مخالفت می‌کند، به دنبال شغل موردعلاقه‌ی خود می‌رود و استقلال فردی خود را با نواختن موسیقی کسب می‌کند. در این مسیر دوستی و نزدیکی با پدربزرگ برای نادیا آرامش‌بخش است.
    پدربزرگ نادیا مهربان، همدل و حمایت گر است. او دائماً از نادیا در مقابل تصمیم‌های پدر دفاع می‌کند و مراقب اوست. پدربزرگ، علاقه‌ی نادیا به موسیقی را درک می‌کند و با معرفی او به معلمان موسیقی از نادیا حمایت می‌کند. نادیا شجاع، جسور و مشتاق یادگیری است. او برای تحقق رؤیایش تلاش می‌کند و با وجود موانعی که پدر در سر راهش قرار می‌دهد، دست از تلاش نمی‌کشد.
    نادیا در نبود پدر تصمیم به برگزاری یک مهمانی مختلط دارد که همراه با رقص و موسیقی است. آشپزها در مهمانی خاطره‌ی مشروب خوردن خود را تعریف و از مجازات شلاق صحبت می‌کنند. نادیا از جانب پدر مجبور به انجام یک ازدواج تحمیلی با پسر عمویش می‌شود.
    در فیلم از عبارات و کلمات توهین‌آمیز زیادی استفاده‌شده است. عباراتی چون؛ بی‌غیرت، خفه شو، چه غلطی می‌کنید، پدرسگ، هر گهی دلش می خواد می خوره، چسان فیسان کردی، نره خر، برید به جهنم و ... . پدر در داستان دائماً نادیا را تحقیر می‌کند و با عبارات توهین‌آمیزی چون؛ با این اخلاق گندت هیچ‌کس نمیاد بگیرتت، با او صحبت می‌کند. نادیا به پدربزرگ خود می‌گوید که اگر تو نبودی پدر و مادر منو مینداختن سطل آشغال. مادر به نادیا می‌گوید اگر جلوی پدرت بلبل زبونی کنی خودم خفت می‌کنم.
    با مشاهده‌ی این فیلم نوجوانان ممکن است به آموزش موسیقی ترغیب شوند. همچنین اطلاعات اندکی در مورد سازها و تئوری موسیقی در فیلم نمایش داده می‌شود.
    محتوای اصلی فیلم با تمرکز بر موسیقی و نوازندگی است.
    در صحنه‌های زیادی از این فیلم درگیری‌های کلامی بین نادیا و پدرش رخ می‌دهد. پدر او را کتک می‌زند، در اثر عصبانیت زیاد قلبش می‌گیرد و از حال می‌رود. پدر شب‌ها در خانه حکومت نظامی برپا می‌کند و کسی اجازه ورود و خروج به خانه را ندارد. او لوازم موسیقی نادیا و دوستانش را می‌شکند و نادیا را در خانه زندانی می‌کند. نادیا در خیالات خود و هنگامی که در حال گوش دادن به موسیقی است با چاقو می‌رقصد که این حرکت مادر را می‌ترساند.

    آنچه والدین باید بدانند

    در بخش آگاهی والدین درباره‌ کلیت محتوا، داستان و نکات مثبت و منفی آن نوشته‌ایم. همچنین به نکاتی اشاره می‌کنیم که ممکن است برای والدین مهم باشند.

    فیلم سینمایی” لامینور” درباره‌ی دختری به نام نادیا است که علاقه‌ی زیادی به موسیقی و نوازندگی دارد. پدر نادیا فردی با تفکرات قدیمی است و به دلیل خاطرات تلخ گذشته با نوازندگی نادیا مخالفت است. نادیا عاشق این است که روزی جمع محدودی را دور هم جمع کرده و کنسرت شخصی‌ برگزار کند و برای آن‌ها ساز بزند. هم‌زمان با سفر پدر و مادر، نادیا مهمانی بزرگی برپا می‌کند و تمام دوستان خود را دعوت می‌کند اما در لحظه آخر کسی به مهمانی نمی‌آید و با حضور پلیس‌ها در خانه مهمانی خراب می‌شود. نادیا با دلی شکسته همراه با دوستانش در خیابان موسیقی که برای پدربزرگ ساخته است را اجرا می‌کند. نادیا جسور، شجاع و ماجراجوست و در این مسیر از حمایت‌های همه جانبه پدربزرگ خود بهره مند است. او برای کسب استقلال فردی‌اش تلاش می‌کند و در مقابل محدودیت‌های پدر مقاومت می‌کند.
    در فیلم صحنه‌هایی از ترس و خشونت وجود دارد. نادیا دائماً از جانب پدر سرکوب می‌شود و درگیری‌های کلامی و فیزیکی زیادی بین آن‌ها رخ می‌دهد. پدر، نادیا را به دلیل نوازندگی در خانه زندانی می‌کند، سازهای او و دوستانش را می‌شکند و با اعلام کردن حکومت نظامی در خانه اجازه‌ی ورود و خروج را از نادیا و دوستانش می‌گیرد. همچنین در فیلم عبارات توهین‌آمیز زیادی استفاده می‌شود. پدر و مادر دائماً نادیا را تحقیر می‌کنند. عباراتی چون؛ با این اخلاق گندت کسی نمیاد بگیرتت و اگه بلبل زبونی کنی خفت می‌کنم در فیلم وجود دارد. نادیا می‌گوید که به دلیل دختر بودن پدر علاقه‌ای به او ندارد و اگر پدربزرگ از او حمایت نمی‌کرد پدر و مادر او را به سطل آشغال می‌انداختند. تماشای این فیلم برای افراد کوچک‌تر از 16سال پیشنهاد نمی‌شود. برای افراد 16تا 18سال هم در صورتی پیشنهاد می‌شود که فیلم را با همراهی بزرگ‌ترها تماشا کنند تا در صورت نیاز با هم گفتگو کنند.

    چکیده داستان

    “نادیا” دختر جوانی است که به صورت تصادفی گیتاری قدیمی را در سطل زباله پیدا می‌کند. او بعد از مدتی دیوانه‌وار موسیقی را دنبال می‌کند و معتقد است موسیقی روح او را به پرواز در می‌آورد. در مقابل “آقای لواسانی” پدر نادیا، به شدت مخالف موسیقی و نوازندگی نادیا است. او در کودکی برادر سنتور نواز خود را از دست داده و حالا با سرکوب و توهین نادیا را محدود می‌کند تا این اتفاق برای نادیا تکرار نشود. پدر و مادر به سفری چند روزه می‌روند و نادیا به پاس حمایت‌های پدربزرگش از نادیا، تصمیم می‌گیرد یک پارتی بزرگ در خانه برپا کند. اما در شب مهمانی هیچ یک از مهمان‌ها نمی‌آیند و پدر و مادر نادیا سر می‌رسند. نادیا که دل‌شکسته شده است به خیابان می‌رود و به همراه دوستان خود موسیقی که برای پدربزرگش ساخته بود را اجرا می‌کند.

    تصاویر و ویدیو‌ها

    فرصت‌هایی برای گفتگو

    در این بخش موضوعات و سوالاتی را درباره هر محتوا مطرح می‌کنیم که صحبت راجع به آن‌ها می‌تواند برای بچه‌ها و خانواده‌ها مفید باشد و به درک بهتر اثر و موضوعات مطرح شده در آن منجر شود.

    به نظر شما چرا پدر نادیا با موسیقی مخالف است و نادیا چطور می‌تواند او را راضی نگه دارد؟
    پیشنهاد شما به نادیا برای کسب استقلال فردی چیست؟
    به نظر شما در شرایط این چنینی صحبت با یک مشاور چقدر تاثیر گذار است؟

    مشخصات فیلم و انیمیشن

    کارگردان داریوش مهرجویی
    رتبه MPAA R
    مدت زمان ۱۰۰
    کشور سازنده ایران
    بازیگران پردیس احمدیه، سیامک انصاری، علی نصیریان
    سال انتشار ۱۴۰۱