لطفا طاقت بیار

(Please Stand By)
thumbnail
۱۲ سال به بالا
۱۰ تا ۱۲ با همراهی والدین
در رامون، ستاره‌های یک محتوا با توجه به تحلیل کلی سنجه‌ها و نظر بررس و با هدف نشان دادن میزان هم‌راستایی آن اثر با نیازهای رشدی و تحولی گروه سنی موردنظر، ارزیابی می‌شود. با نحوه نوشتن بررسی در رامون آشنا شوید

فیلمی درام درباره‌ی دختری جوان و دارای اوتیسم و تلاش او برای داشتن زندگی مستقل و بهبود روابطش با دیگران

سال: 2017
    بررس فیلم: نامیه اصفهانیان

    سنجه‌ها

    این بخش، مجموعه ای از سنجه‌های مثبت و منفی است که در هر محتوا بررسی می‌شوند، تعداد بولت‌ها نشانگر کمیت آن سنجه است. با کلیک روی هر سنجه می‌توانید توضیحات مربوط به آن را بخوانید.
اطلاعات بیشتر درباره سنجه‌ها را در لینک زیر ببنیید: هر سنجه نمایانگر چیست؟
    وندی تنهاست و اطرافیانش نمی‌توانند به درون او راه پیدا کنند. او مثل خیلی از نوجوانان، شیفته‌ی شخصیت‌ها و ماجراهای یک سریال تلوزیونی است و همه‌ی فکر و ذکرش نوشتن فیلمنامه‌ای است که به این سریال مربوط می‌شود. تلاش او برای ارتباط برقرار کردن با دیگران و اعتماد کردن به دنیای اطرافش شبیه تلاش نوجوانان برای ورود به جامعه‌ی بزرگسالان است. احساسات و تجربه‌های وندی می‌تواند برای نوجوانان هم‌ذات‌پندارانه و معنادار باشد.
    وندی برای رسیدن به هدفش تلاش می‌کند و با وجود این‌که از تجربه کردن بعضی از موقعیت‌ها اجتناب می‌کند، برای رساندن فیلمنامه دست‌به‌کار می‌شود و بر ترس‌هایش غلبه می‌کند. او با کمک روانشناس، توانسته در انجام روتین‌های زندگی‌اش مستقل شود و برای انجام کار پاره‌وقت در شیرینی‌فروشی، به تنهایی از خانه خارج شود. روانشناس با حسن نیت به وندی کمک می‌کند تا ارتباط موثرتری با دیگران برقرار کند و برای برگشتن پیش خواهرش و داشتن یک زندگی معمولی، آماده و توانمند شود.
    از چند کلمه و عبارت توهین‌آمیز استفاده شده: احمق، افتضاح، کله‌پوک، مزخرف، مسخره، برو پی کارت، مردک.
    فیلم درباره‌ی یک جوان اوتیستیک است و به برخی از ویژگی‌های این افراد و چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه می‌شوند می‌پردازد.
    وندی مادر و پدر ندارد و در یک خانه‌ی گروهی زندگی می‌کند. خواهرش آمادگی ندارد او را به خانه‌ی خود ببرد چون نگران است وندی به بچه‌اش آسیب برساند. او وقتی عصبانی می‌شود فریاد می‌کشد و با دست به سر خودش می‌کوبد. خواهر وندی از بی‌قراری او گریه می‌کند. زنی پول‌های وندی را می‌دزدد و شوهرش او را روی زمین پرت می‌کند. وندی تصادف می‌کند و به بیمارستان منتقل می‌شود. پلیس وندی را دنبال می‌کند.

    آنچه والدین باید بدانند

    در بخش آگاهی والدین درباره‌ کلیت محتوا، داستان و نکات مثبت و منفی آن نوشته‌ایم. همچنین به نکاتی اشاره می‌کنیم که ممکن است برای والدین مهم باشند.

    فیلم سینمایی لطفا طاقت بیار که با اقتباس از نمایشنامه‌ای با همین نام، اثر میشل گولامکو ساخته شده، درباره‌ی دختری جوان و دارای اوتیسم به نام وندی است که در یک خانه‌ی گروهی زندگی می‌کند. او در کنار روانشناس‌اش، هر روز در حال تمرین و کار روی مهارت‌هایی است که به او کمک می‌کنند با دیگران ارتباط بهتری برقرار کند و توانایی اداره‌ی مستقل زندگی‌اش را به دست بیاورد. وندی روتین مشخصی برای صبح تا شب دارد که به‌تنهایی از عهده‌ی انجامش برمی‌آید و به‌طور پاره‌وقت در شیرینی‌فروشی محل کار می‌کند. او مثل عموم افراد اوتیستیک که به موضوع خاصی به‌شدت علاقه دارند و دوست دارند مدام آن را پیگیری کنند، عاشق سریالی تلویزیونی است و قصد دارد فیلمنامه‌ای درباره‌ی آن بنویسد و در مسابقه شرکت کند. وندی برای شرکت در این مسابقه ناگزیر می‌شود از فضای امنی که برای خود ساخته خارج شود و توانمندی‌هایش را، هم در زمینه‌ی مستقل بودن و هم در برقراری ارتباط با دیگران گسترش دهد. او که از لمس شدن توسط دیگران خوش‌اش نمی‌آید، به یک پلیس اجازه می‌دهد روی شانه‌اش دست بگذارد و این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که پلیس درباره‌ی سریال مورد علاقه‌ای وندی با او صحبت می‌کند. فیلم با پرداختن به زندگی یک فرد اوتیستیک، تلاش می‌کند بعضی از ویژگی‌های این افراد و چالش‌های آن‌ها در زندگی روزمره را برجسته کند و نشان دهد راه ارتباط برقرار کردن با آن‌ها، نزدیک شدن به دنیای درونی‌شان و پیدا کردن اشتراکاتی در حوزه‌ی علاقه‌ها و دغدغه‌هایشان است.
    فیلم صحنه و موقعیت ترسناک و خشنی ندارد، ولی یتیم بودن وندی و زندگی‌اش در خانه‌ی گروهی می‌تواند برای کودکان غم‌انگیز باشد. همچنین، فریاد و خودزنی‌ او موقعی که عصبانی است، ممکن است برای کوچک‌ترها آزاردهنده باشد. وندی در راه لس‌آنجلس به زن و شوهری اعتماد می‌کند ولی آن‌ها پول‌هایش را می‌دزدند. او تصادف هم می‌کند؛ هرچند اتفاق خاصی برایش نمی‌افتد. وندی بدون خبر دادن به دیگران از خانه خارج می‌شود و در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرد که می‌توانند برایش خطرناک باشند؛ این موضوع آموزه‌ی مناسبی برای کودکان کوچک‌تر نیست. تماشای این فیلم برای کودکان کوچک‌تر از ۱۰ سال پیشنهاد نمی‌شود. برای کودکان ۱۰ تا ۱۲ سال هم در صورتی پیشنهاد می‌شود که آن را با همراهی بزرگ‌ترها تماشا کنند تا هم احساس امنیت کنند و هم فرصت داشته باشند در صورت نیاز با هم گفتگو کنند.

    چکیده داستان

    وندی دختری بیست و یک ساله و دارای اختلال اوتیسم است. او به همراه افراد اوتیستیک دیگر در یک خانه‌ی گروهی در کالیفرنیای آمریکا زندگی می‌کند. وندی عاشق سریال پیشتازان فضاست و در حال نوشتن فیلمنامه‌ای درباره‌ی این سریال است تا در مسابقه‌ی انتخاب بهترین فیلمنامه شرکت کند و جایزه‌ی صد دلاری آن را ببرد. وقتی فیلمنامه‌‌ آماده می‌شود، وندی که می‌بیند فرصت پست کردن آن را ندارد، تصمیم می‌گیرد به لس‌آنجلس برود و آن را شخصا تحویل بدهد. او اتوبوسی سوار می‌شودT ولی به خاطر همراه داشتن سگ، وسط راه پیاده‌اش می‌کنند. در کافه‌ی سر راه با زن و مردی آشنا می‌شود و به آن‌ها اعتماد می‌کندT ولی آن‌ها پول‌هایش را می‌دزدند و او را رها می‌کنند. از طرف دیگر، خواهر وندی و روانشناس‌اش، گم شدن او را به پلیس اطلاع می‌دهند. وقتی پلیس وندی را پیدا می‌کند، او فرار می‌کند و در حال فرار، بخشی از فیلمنامه‌اش روی زمین پخش می‌شود. سرانجام خواهر و روانشناس، او را پیدا می‌کنند و بقیه‌ی فیلمنامه را که در راه پیدا کرده‌اند به او برمی‌گردانند.

    تصاویر و ویدیو‌ها

    فرصت‌هایی برای گفتگو

    در این بخش موضوعات و سوالاتی را درباره هر محتوا مطرح می‌کنیم که صحبت راجع به آن‌ها می‌تواند برای بچه‌ها و خانواده‌ها مفید باشد و به درک بهتر اثر و موضوعات مطرح شده در آن منجر شود.

    چه ویژگی‌هایی در وندی برای شما آشنا بود؟ به نظرتان او در چه ویژگی‌هایی با عموم افراد هم‌سن و سالش تفاوت داشت؟
    شما تابه‌حال با کودکی که ویژگی‌های اوتیستیک داشته باشد مواجه شده‌اید؟ به نظرتان این کودکان چه تفاوت‌هایی با کودکان دیگر دارند؟
    به نظر شما شناختن ویژگی‌های افراد دارای اوتیسم چه اهمیتی دارد؟ این فیلم می‌تواند به مخاطبان کمک کند تا با دنیای این افراد بیشتر آشنا شوند؟

    مشخصات فیلم و انیمیشن

    کارگردان Ben Lewin
    رتبه MPAA PG-۱۳
    مدت زمان ۹۳
    کشور سازنده آمریکا
    استودیو Allegiance Theater، ۲۹۲۹ Productions
    بازیگران آلیس ایو، تونی کالیت، داکوتا فنینگ
    سال انتشار ۲۰۱۷