هفت روز جنگ

(7 Days War)
thumbnail
۱۴ سال به بالا
۱۲ تا ۱۴ با همراهی والدین
در رامون، ستاره‌های یک محتوا با توجه به تحلیل کلی سنجه‌ها و نظر بررس و با هدف نشان دادن میزان هم‌راستایی آن اثر با نیازهای رشدی و تحولی گروه سنی موردنظر، ارزیابی می‌شود. با نحوه نوشتن بررسی در رامون آشنا شوید

فیلمی انیمه و ماجراجویانه درباره‌ی فرار چند نوجوان از خانه، مواجه شدن آن‌ها با رازهای زندگی یکدیگر و رسیدن به آرامش بعد از درگیری با بزرگ‌ترها

سال: 2019
    بررس فیلم: نامیه اصفهانیان

    سنجه‌ها

    این بخش، مجموعه ای از سنجه‌های مثبت و منفی است که در هر محتوا بررسی می‌شوند، تعداد بولت‌ها نشانگر کمیت آن سنجه است. با کلیک روی هر سنجه می‌توانید توضیحات مربوط به آن را بخوانید.
اطلاعات بیشتر درباره سنجه‌ها را در لینک زیر ببنیید: هر سنجه نمایانگر چیست؟
    هر کدام از شخصیت‌های نوجوان مسائلی دارند که در دنیای نوجوانان قابل ارتباط و معنادار است: مامورو پسری آرام است که در مدرسه دوستی ندارد. او فقط در گروه مجازی کتابخوانی با چند نفر که از خودش خیلی بزرگ‌ترند در ارتباط است. او نسبت به هم‌کلاسی‌اش احساساتی عاشقانه دارد ولی خجالت می‌کشد به او بگوید. آیا از این‌که باید به خاطر شغل پدرش به توکیو برود از دست پدرش عصبانی است و می‌خواهد از شر کنترل او بر زندگی‌اش خلاص شود. بقیه‌ی بچه‌ها هم در روابطشان با هم چالش‌هایی دارند و چیزهایی را از هم پنهان می‌کنند تا دوست هم باقی بمانند.
    همه‌ی شخصیت‌های نوجوان مسئولیت‌پذیر و مصمم‌اند. آن‌ها با وجود اختلافاتی که دارند، با هم محترمانه رفتار می‌کنند و وقتی قرار است برای رسیدن به هدف مشترک‌شان تلاش کنند، به خوبی با هم متحد می‌شوند. رفتار آن‌ها با پسربچه‌ای که بعداً به جمع‌شان اضافه می‌شود هم مسئولانه است. آن‌ها وقتی متوجه می‌شود والدین پسربچه به ناروا دستگیر شده‌اند، خودشان را به خطر می‌اندازند ولی حاضر نمی‌شوند او را به ماموران تحویل بدهند.
    مامورو عاشق آیا است و در چند موقعیت سعی دارد به او ابراز کند. او در نهایت موفق می‌شود، ولی متوجه می‌شود آیا عاشق دختر هم‌کلاسی‌اش است. پسری هم به مامورو ابراز عشق می‌کند. دختران ورزشکار در مدرسه با لباس دو تکه دیده می‌شوند. بچه‌ها در کارخانه مشروب می‌نوشند. پدر آیا وقتی عصبانی است سیگار می‌کشد.
    از کلمات و عبارات توهین‌آمیزی استفاده شده: دیوونه، زبون‌درازی، احمق، آب‌زیرکاه، چرت و پرت، شرم‌آور، بچه شدی، دستت رو بکش، دروغگو، عوضی، مسخره‌بازی، موش‌های کثیف، لعنتی، چه غلطی می‌کنی، بی‌عرضه، لجباز، به‌دردنخور، لوس، خرفت، ابله، بدبخت، بچه پررو. بچه‌ها برای فرار از دست والدین به آن‌ها دروغ می‌گویند.
    موقعیتی که بچه‌ها در آن قرار می‌گیرند ترسناک است و نگرانی از گیر افتادن به دست پلیس، همیشه همراهشان است. آن‌ها بی‌خبر از خانه خارج شده‌اند و از برخورد والدینشان می‌ترسند. در روزهای جنگ بین بچه‌ها و والدین و ماموران قانون، زد و خورد و تعقیب و گریز رخ می‌دهد. بچه‌ها برای فرار، نقشه‌های خطرناکی می‌کشند که ممکن است برای خودشان و دیگران دردسر درست کنند. یکی از بچه‌ها از بلندی سقوط می‌کند. ماموری از سقف آویزان می‌شود. مامور دیگری از نردبان می‌افتد. پسربچه‌ای تایلندی به خاطر مهاجرت غیرقانونی از والدینش جدا شده است. بچه‌ها در فضای مجازی لو می‌روند و اسرار زندگی‌شان افشا می‌شود. آن‌ها از دست هم عصبانی می‌شوند و با هم زد و خورد می‌کنند.

    آنچه والدین باید بدانند

    در بخش آگاهی والدین درباره‌ کلیت محتوا، داستان و نکات مثبت و منفی آن نوشته‌ایم. همچنین به نکاتی اشاره می‌کنیم که ممکن است برای والدین مهم باشند.

    انیمه هفت روز جنگ، اقتباسی آزاد از رمانی به همین نام، نوشته‌ی اوساما سوداست. داستان فیلم درباره‌ی شورش شش نوجوان علیه محدودیت‌هایی است که دنیای بزرگسالان بر زندگی آن‌ها تحمیل کرده‌اند. مامورو پسری نوجوان است که نسبت به دختر هم‌کلاسی‌اش احساساتی عاشقانه دارد و از او پنهان می‌کند. او وقتی متوجه می‌شود دختر از دست پدر کنترل‌گرش عصبانی است، به او پیشنهاد می‌دهد با هم فرار کنند. چهار نوجوان دیگر هم که هر کدامشان مسائلی پنهان در زندگی دارند به آن‌ها می‌پیوندند و به کارخانه‌ای متروک در اطراف شهر می‌روند. آن‌ها در مدت هفت روزی که در کارخانه هستند مجبور می‌شوند با هم همکاری کنند تا بتوانند با والدینشان بجنگند. نوجوانان در مسیر این کار گروهی و به خاطر اطلاعاتی که از آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، اسرار زندگی‌شان را با هم در میان می‌گذارند و در نهایت به صمیمیتی می‌رسند که قبل از فرار از خانه نداشتند. فیلم سعی دارد بخشی از چالش‌هایی را که نوجوانان در روابطشان با هم و با بزرگ‌ترها دارند نشان بدهد و در پایان بر این نکته تاکید می‌کند که همیشه راهی برای ادامه‌ی زندگی وجود دارد.
    موقعیتی که بچه‌ها در آن قرار می‌گیرند، یعنی فرار از خانه، درگیری با ماموران قانون و جنگیدن با والدین، می‌تواند برای کوچک‌ترها ترسناک باشد. نوجوانان بی‌خبر از خانه خارج می‌شوند و پسربچه‌ای را که ماموران اداره‌ی مهاجرت به دنبال او هستند، پیش خود نگه می‌دارند. همچنین بین آن‌ها روابط و احساساتی عاشقانه در جریان است که در چند موقعیت ابراز می‌شود. این احساسات بین دو شخصیت هم‌جنس هم وجود دارد که در نسخه‌ی دوبله به رابطه‌ای دوستانه تغییر کرده است. احساس یک پسربچه به پسر نوجوان داستان هم در نسخه‌ی دوبله کاملاً حذف شده است. تماشای این فیلم برای کودکان کوچک‌تر از ۱۲ سال پیشنهاد نمی‌شود. برای کودکان و نوجوانان ۱۲ تا ۱۴ سال هم در صورتی پیشنهاد می‌شود که آن را همراه بزرگ‌ترها تماشا کنند تا فرصت داشته باشند درباره‌ی موضوعات داستان با هم گفتگو کنند.

    چکیده داستان

    مامورو نوجوانی دبیرستانی است که عاشق دختری به نام آیا است. او از بچگی آیا را می‌شناسد و حالا هم با او هم‌کلاسی است، ولی تابه‌حال جرئت نکرده علاقه‌اش را به او نشان دهد. مامورو متوجه می‌شود خانوده‌ی آیا قرار است به زودی به توکیو بروند و آیا از این بابت عصبانی است؛ به همین خاطر به او پیشنهاد می‌دهد که خانه را ترک کند تا با هم به یک اردوی تفریحی بروند. آیا دوستانش را هم خبر می‌کند و همگی بدون اطلاع والدینشان به کارخانه‌‌ای متروک در اطراف شهر می‌روند. آن‌ها در روز دوم اردو پسربچه‌ای تایلندی را در کارخانه پیدا می‌کنند که والدینش را گم کرده و ماموران اداره‌ی مهاجرت به خاطر مهاجرت غیرقانونی آن‌ها به دنبال او هستند. خبر حضور آن‌ها در کارخانه به تدریج در فضای مجازی منتشر می‌شود و پدرانشان به دنبال آن‌ها به آن‌جا می‌آیند. بچه‌ها وارد جنگ با والدینشان می‌شوند و با نقشه‌های مختلفی موفق می‌شوند از دست آن‌ها فرار کنند. آن‌ها در نهایت، با بالونی گازی از کارخانه بیرون می‌روند.

    تصاویر و ویدیو‌ها

    فرصت‌هایی برای گفتگو

    در این بخش موضوعات و سوالاتی را درباره هر محتوا مطرح می‌کنیم که صحبت راجع به آن‌ها می‌تواند برای بچه‌ها و خانواده‌ها مفید باشد و به درک بهتر اثر و موضوعات مطرح شده در آن منجر شود.

    چقدر تجربه‌های این نوجوانان برایتان آشنا و قابل ارتباط بود؟ شما تجربه‌های مشابهی در رابطه با دوستان‌تان داشته‌اید؟
    نوجوانان بعد از انتشار اسراشان در فضای مجازی جرئت می‌کنند و با هم درباره‌ی رازهایشان حرف می‌زنند. به نظرتان اگر آن اتفاق در دنیای مجازی نمی‌افتاد آن‌ها با هم صمیمی می‌شدند؟ فکر می‌کنید برای صمیمی بودن حتما لازم است از رازهای هم باخبر باشیم؟
    به نظر شما نوجوانان برای حل مسائلی که با هم و در زندگی با بزرگ‌ترها داشتند چه راه‌های دیگری را می‌توانستند امتحان کنند؟ شما تابه‌حال شده که با والدین‌تان به مسئله‌ای جدی برخورد کنید؟ راه‌حلتان چه بوده است؟

    مشخصات فیلم و انیمیشن

    کارگردان Yuta Murano
    مدت زمان ۸۸
    کشور سازنده ژاپن
    استودیو Ajiado
    بازیگران تاکومی کیتامورا، ری میازاوا، کیوکو یوشین
    سال انتشار ۲۰۱۹