
سریالی تلویزیونی و علمیتخیلی دربارهی دختری نابغه و دوستانش و چالشهای آنها برای حل مسائل مختلف مربوط به علم و تکنولوژی و مهندسی
سنجهها
آنچه والدین باید بدانند
اندرویدز سریالی تلویزیونی و علمیتخیلی است. داستان این سریال دربارهی دختر ۱۱ سالهی دانشمند و نابغهای به نام آنه است که به همراه دو دوستش، نیک و شانیا و با تکنولوژیهایی که خودش ساخته، مدام درگیر حل مسئلههای مختلفی در زمینههای علمی، تکنولوژی و مهندسیاند. سریال با ساختن شخصیتهایی که از طریق آزمایش و نوآوری، معماهای مختلفی را حل میکنند، موضوعات علم و مهندسی را برای کودکان جذاب میکند. هر قسمت شامل یک موضوع آموزشی مربوط به علم است، ولی ارزش واقعی داستانها در این است که شخصیتها چگونه با کار گروهی و از راه آزمون و خطا چیزهایی یاد میگیرند. پیام سریال این است که هر تلاشی برای بهبود ارزشمند است و هر شکستی، درسهای باارزشی برای تلاشهای بعدی دارد. سریال بر اهمیت دوستی، شکستن کلیشههای جنسیتی و برانگیختن کنجکاوی، اکتشاف و نوآوری تاکید میکند و هر سه شخصیت اصلی در مسیر کاوش و ساختن، ارتباط گرم و همدلانهای با هم دارند و موقعیتهای آفرینندهی گفتگو و مشارکت بین آنها نیز پر شمارند.
صحنههای متعددی در سریال حاوی غافلگیری، تعلیق و موسیقی استرسزاست. کلمات مورد استفاده هم برای کودکانی که در بستر تجربههای علمی و مهندسی نبودهاند کمی سنگین و پیچیدهاند؛ بهویژه برای کودکان کوچکتر. از طرف دیگر، القای این تصویر به مخاطبان که بدون تجهیزات آزمایشگاهی و به سادگی، میتوانند پروژههای عظیم علمی را راهاندازی کنند و به انجام برسانند، تصویری خلاف واقع و غلطانداز است. همچنین والدین باید بدانند که نسخهی دوبلهی این سریال تا زمان نوشتن این بررسی تولید نشده است. تماشای این سریال برای کودکان زیر ۶ سال پیشنهاد نمیشود. برای کودکان ۶ تا ۸ سال نیز در صورتی پیشنهاد میشود که آن را با همراهی والدین تماشا کنند تا فرصت داشته باشند دربارهی موضوعات مورد بررسی شخصیتها و واژهها و عباراتی که به کار میبرند، با هم گفتگو کنند.
چکیده داستان
نیک و شانیا در محل جمعآوری اشیای قراضه و اسقاطی پرسه میزنند که با آنه، دانشمند نخبهی کوچولو و دو آدمآهنی دستسازش به نامهای هند (دست) و آی (چشم) آشنا میشوند. آنه در میانهی ساختن پیچیدهترین آدمآهنیاش، همکاری با دوستان جدیدش را آغاز میکند تا پَل را به اتمام برساند. پَل آدم آهنی انساننمایی است که راه میرود، صحبت میکند و رفتارهای انسانگونهاش را از راه مشاهده و تقلید، پرورش میدهد. حالا این شش دوست، یک گروه شدهاند تا مسائل مختلف را با کمک ابزارهایی که در محل جمعآوری اشیای قراضه پیدا میشود، حل کنند.
فرصتهایی برای گفتگو
چرا علم و ریاضی موضوعات مهمی برای یادگیریاند؟ اینکه یاد بگیریم وسایل و ابزارها چگونه کار میکنند، در زندگی روزمره چه کمکی به ما میکند؟
جملهی معروفی هست که میگوید: «نیاز، مادر اختراع است.» منظور این جمله چیست؟ چه فناوریهایی زندگی ما را آسانتر کردهاند؟ آیا فناوریهای پیشرفته اشکالاتی هم دارند؟
چه مسائلی اطراف ما وجود دارند و چه راههایی برای حل این مسائل به نظرتان میرسند؟ به چه ابزارهایی برای حل آنها نیاز دارید؟