
مجموعهای تلویزیونی و آموزشی دربارهی بازیهای کامپیوتری و دیجیتال، با هدف افزایش مهارتهای بازیسازی و سواد رسانهای
سنجهها
آنچه والدین باید بدانند
این مجموعهی تلویزیونی که با توجه به علاقهی نوجوانان به دنیای بازیهای کامپیوتری و دیجیتال و با هدف افزایش مهارتهای بازیسازی و سواد رسانهای در آنها ساخته شده، شامل بخشهای مختلفی است که در هر بخش، مخاطبان با انواع بازیها، روشهای تولید بعضی از بازیها، اخبار و اطلاعات مربوط به دنیای بازیها، انواع بازیهای تولید ایران و مهارتهای مختلف در انجام بازیها و تولید آنها پرداخته میشود. مجری برنامه نوجوانان را ترغیب میکند که مهارتهای مورد نیاز در بازیها، مثل پشتکار و تلاش، حل مسئله و هدفمندی را به زندگی واقعی خود انتقال دهند و بازیگران پرقدرت زندگی خود نیز باشند. در بخشهایی نیز مهمانان و کارشناسانی حضور دارند که مخاطبان را با مهارتهای ساخت بازی آشنا میکنند.
بعضی از بازیهای معرفی شده، که عموماً از میان بازیهای معروف و پرمخاطب انتخاب میشوند، فضای خشن و ترسناکی دارند و مخاطب را به انجام رفتارهای خشونتآمیزی چون زدن و پرت کردن و کشتن ترغیب میکنند. مجری برنامه هم در صحبتهایش، با کشاندن رفتارهای خشن بازی به زندگی واقعی، مخاطبان را به از پا درآوردن دشمنان و بدخواهان ترغیب میکند. همچنین، بعضی از بازیهای ایرانی معرفی شده به موضوعات تاریخی و سیاسی، مثل کودتای 28 مرداد میپردازند و خوب است مخاطبان، قبل از انجام بازی، در مورد این رویدادها اطلاعات مستندی داشته باشند. تماشای این برنامه برای کودکان و نوجوانان زیر 12 سال پیشنهاد نمیشود. برای کودکان و نوجوانان 12 تا 14 سال هم در صورتی پیشنهاد میشود که آن را با حضور و همراهی بزرگترها تماشا کنند تا فرصت داشته باشند در صورت نیاز با هم گفتگو کنند.
چکیده داستان
این برنامهی تلویزیونی با توجه به علاقهی نوجوانان به دنیای بازیهای کامپیوتری ساخته شده و شامل بخشهای مختلفی است که در آنها به معرفی بازیها، آموزش بعضی از مهارتهای مورد نیاز در انجام بازیها و نیز آموزش مهارتهای لازم در تولید بازیها پرداخته میشود.
فرصتهایی برای گفتگو
این برنامه را دوست دارید؟ چه بخشی از آن را دوست دارید؟ آشنایی با بازیها را یا مهارتهای ساخت بازی را؟
این برنامه سعی دارد مخاطبان را ترغیب کند که بازیساز شوند. شما به این موضوع علاقه دارید؟ یا ترجیح میدهید فقط بازی کنید؟
یکی از اهداف این برنامه افزایش سواد رسانهای است؟ میدانید سواد رسانهای یعنی چه؟ به نظرتان سواد رسانهای به چه درد ما میخورد؟